x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constructorul autostrăzii Ploiești-Buzău, amendat de Garda de Mediu

Constructorul autostrăzii Ploiești-Buzău, amendat de Garda de Mediu

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   17:45
Constructorul autostrăzii Ploiești-Buzău, amendat de Garda de Mediu
Sursa foto: Facebook

Constructorul autostrăzii Ploiești-Buzău a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu cu 70.000 de lei.

Garda Națională de Mediu anunță că, în 18 iulie, la solicitarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarii au făcut un control pe un amplasament aflat în proximitatea lucrărilor de terasament ale autostrăzii Ploieşti – Buzău.

Acţiunea viza trei gropi utilizate în vederea excavării de material geologic, denumite în acordul de mediu „gropi de împrumut”. Terenul pe care s-au făcut aceste gropi fusese anterior expropriat pentru utilitate publică şi se află în administrarea CNAIR, precizează comisarii.

„În urma verificărilor, comisarii GNM au putut constata că pe amplasament se găsesc cantităţi importante de material inert (reziduri din obţinerea mortarului sau a betonului și mixturi asfaltice) depozitate direct pe sol, pe un teren neautorizat din punct de vedere al protecţiei mediului. Cel mai probabil, având în vedere poziţionarea acestora, comisarii GNM au presupus că a existat intenţia îngropării acestora sau, mai precis, umplerea cu acest material inert”, arată Garda de Mediu.

Comisarii au amendat operatorul economic responsabil de implementarea proiectului Autostrăzii Ploieşti – Buzău cu 70.000 lei şi i-au impus să procedeze la valorificarea și eliminarea deșeurilor identificate pe teren, cu respectarea trasabilităţii deșeurilor pe teritoriul României.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: constructor autostrada garda de mediu