Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale organiza, la începutul verii, o licitaţie pentru servicii juridice privind exproprierea de imobile în cadrul lucrărilor de infrastructură rutieră. Valoarea constractului este de 7,4 milioane euro. în contul acestor sume, casa de avocatură care câştigă licitaţie trebuie să se ocupe de eliberarea amplasamentelor aflate pe traseul lucrărilor de infrastructură.
La scurt timp, licitaţia CNADNR fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti, pentru nereguli de procedură. Casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii" a reclamat nelegalitatea procedurii organizate de CNADNR şi nepublicarea anunţului de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), precum şi probleme legate de întocmirea documentaţiei de participare. Reprezentanţii casei de avocatură nu au dorit să comenteze informaţia.
De altfel, la CNADNR nu sunt bani pentru reabilitări sau modernizări, dar sunt bani pentru contracte cu casele de avocatură. Astfel, CNADNR, aflată în directa administrare a lui Dan Şova, lansează tot mai multe licitaţii pentru servicii juridice. Unele, individuale, în valoare de 1 milion de euro, fară TVA, altele sub formă de contracte cadru cu o durată de 4 ani. Contractele cadru mai aşteaptă însă, fiind contestate la Curtea de Apel. Pentru aceste contracte, Dan Şova a dat şi un Ordin de Ministru – nr.88/12.03.3013 “privind aprobarea Normelor procedurale interne referitoare la selectarea formelor de exercitare a profesiei de avocat specializat în acordarea serviciilor de consultanţă şi/sau reprezentare juridică”. Câteva săptămâni mai târziu, CNADNR anunţa deja licitaţiile pentru serviciile juridice.