x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale în ţară, fără raclă la Iaşi

Controale în ţară, fără raclă la Iaşi

de Diana Scarlat    |    07 Oct 2020   •   10:26
Controale în ţară, fără raclă la Iaşi

Poliția Română a anunțat, ieri, noile măsuri de protecție în Capitală şi în mai multe judeţe. Polițiști în civil vor putea aplica amenzi, în cazul celor care nu vor respecta normele stabilite, în această situație. Tot ieri, Ministerul Afacerilor Interne a organizat o videoconferință cu reprezentanții Poliției, pentru a discuta modul de acțiune.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a explicat că nu se vor aplica doar amenzi, ci li se vor da și sfaturi celor care vor fi găsiți în neregulă, pe stradă. Având în vedere numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel național, se intensifică activitățile de verificare a respectării normelor sanitare. S-a constatat faptul că oamenii poartă masca de protecție doar în prezența forțelor de ordine, iar din acest motiv s-a luat decizia introducerii polițitilor în civil. Astfel de activități sunt desfășurate de toate polițiile din Europa și din lume, a subliniat Georgian Drăgan. Pe parcursul activităților de control vor fi purtate și discuții cu cetățenii și li se va atrage atenția asupra purtării în mod corespunzator a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice și a respectării regulilor de igienă.

Ieri seară, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă, pentru a discuta despre eventuale noi restricţii care ar urma să fie impuse. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) recomandase închiderea restaurantelor, purtarea măştii pe o distanţă de 100 de metri în jurul şcolilor şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise. Tot ieri, Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunţa că nu mai scoate racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva – dar, dacă numărul ieşenilor care urmează să vină să se închine va fi mare, racla va fi scoasă totuşi în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

×