x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale privind paza şi siguranţa navelor acostate sau aflate la operare în porturi

Controale privind paza şi siguranţa navelor acostate sau aflate la operare în porturi

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   19:00
Controale privind paza şi siguranţa navelor acostate sau aflate la operare în porturi
Sursa foto: observator.tv

Direcţia de Poliţie Transporturi din IGPR, în cooperare cu Autoritatea Navală Română, a verificat, în luna ianuarie, măsurile de pază şi siguranţă a navelor acostate sau aflate la operare în porturile fluviale şi maritimo-fluviale, fiind constatate 16 infracţiuni şi aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.585 de lei.

Potrivit IGPR, s-a acţionat şi pentru prevenirea consumului de alcool de către personalul aflat în serviciu la bordul navelor.

Activităţile comune de verificare şi control, efectuate în perioada 15 - 26 ianuarie, au avut ca scop creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei pe fluviul Dunărea, prevenirea poluării apelor, a incendiilor de la bordul navelor şi a producerii accidentelor de muncă.

"Pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost iniţiate 175 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost legitimate 629 de persoane, au fost verificate 173 de nave, 175 de persoane cu atribuţii de personal navigant şi 116 persoane însărcinate cu paza navelor, fiind testate cu aparatul alcooltest 144 de persoane", se arată într-un comunicat al IGPR transmis, duminică, AGERPRES.

Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la Legea nr.191/2003 privind transportul naval referitoare la personalul navigant depistat sub influenţa băuturilor alcoolice pe timpul executării atribuţiilor de serviciu sau conducând o navă fără brevet/certificat de capacitate corespunzător, precum şi punerea în navigaţie a unei nave fără echipaj minim de siguranţă.

De asemenea, s-au constatat patru infracţiuni prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi o infracţiune prevăzută în Legea nr. 286/2009 privind Codul penal. Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 10 unelte de pescuit şi 161 de kilograme de produse piscicole, în valoare totală de peste 5.000 de lei. 

×
Subiecte în articol: controale nave porturi infracțiuni