x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale - Stranieri fara permis de munca

Controale - Stranieri fara permis de munca

09 Dec 2004   •   00:00

Noua cluburi de fotbal din Divizia A au fost amendate anul acesta de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) pentru ca aveau legitimati sportivi straini fara ca acestia sa aiba permise de munca in Romania.


CRISTIAN PETRU

Click pentru a mari imaginea
"INVAZIE". Nigerianul Abiondun, de la FC National, este unul dintre zecile de fotbalisti straini intalniti in Divizia A
OMFM si-a prezentat ieri raportul de activitate pe acest an. Oficiul este institutia publica abilitata in eliberarea si prelungirea permiselor de munca pentru cetatenii straini care urmeaza sa fie incadrati in munca in Romania. "Au existat si sase cetateni straini care au incercat sa pacaleasca statul roman prezentand documente false. Si au mai fost descoperite si 44 de firme care au angajat straini fara sa fi obtinut permise de munca in Romania", a declarat Nicoleta Andreesecu, directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca.

NEREGULI. Noua cluburi de fotbal din divizia A au fost amendate in 2004 de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca dupa ce, in urma controalelor, au fost depistate ca aveau incadrati in munca cetateni straini fara permise de munca.

Valoarea totala a amenzilor aplicate cluburilor a fost de 750.000.000 de lei. "Au fost unii conducatori de cluburi care au incercat sa scape de amenzi si au sunat la noi. Nu au reusit insa sa rezolve nimic. Amenzile au fost contestate de catre o parte dintre cluburi", a declarat ieri Aurel Teodorescu, directorul adjunct al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. In afara de aplicarea amenzilor, fata de cetatenii incadrati fara permise de munca au fost luate masurile intrarii in legalitate cu privire la sederea in Romania. Oficialii OMFM au refuzat sa nominalizeze pentru moment cluburile amendate.

CASTIGURI
Aproape 90.000 de romani au plecat anul acesta la munca in strainatate, mediati de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Cele 87.893 de persoane au castigat in total 124.474.600 de euro. Cei mai multi dintre romanii care au plecat anul acesta la munca in strainatate au ales ca destinatie Germania (36.395), apoi Spania (26.115). In cei trei ani de activitate ai Oficiului, din 2002 si pana acum, romanii care au plecat sa lucreze in strainatate mediati de institutie au obtinut venituri de 319.054.593 euro.

VIZATE
Responsabilii Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca nu au nominalizat ieri cele noua echipe din Divizia A care au fost amendate pentru ca aveau in lot jucatori straini fara permise de munca. In luna octombrie, controalele au scos la iveala nereguli in privinta permiselor de munca a cinci jucatori de la FC National, trei de la Rapid, unul de la Dinamo si unul de la "Poli" Iasi. Nu se stie care sunt celelalte cinci echipe amendate. Anul acesta insa, in cele doua sezoane competitionale (returul 2003- 2004 si turul 2004-2005), in Divizia A de fotbal au avut in lot stranieri echipele Gloria Bistrita, FC National, Universitatea Craiova, Dinamo, Steaua, Rapid, FC Brasov, Apulum Alba-Iulia, "Poli" AEK Timisoara, FC Arges, CFR Cluj, Ceahlaul Piatra-Neamt, Petrolul Ploiesti si FC Oradea (ultimele trei retrogradate in vara).
×