x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Cooperare" - Tariceanu ii da peste degete lui Pogea

"Cooperare" - Tariceanu ii da peste degete lui Pogea

de Eliza Popa    |    31 Aug 2005   •   00:00

Premierul refuza sa accepte achizitionarea de mobilier si autoturisme de catre institutiile publice. In ultima sedinta, in absenta lui Tariceanu, Executivul, condus de proaspatul vicepremier Pogea, aprobase un act normativ in acest sens. Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa semneze ordonanta care permitea tuturor institutiilor publice sa achizitioneze mobilier si autoturisme, aprobata de membrii Guvernului in absenta sa. "Dintre institutiile publice, doar universitatile si spitalele vor putea cumpara mobilier in cazuri temeinic fundamentate, deoarece articolul 29 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 66/2005, care interzicea institutiilor publice sa faca astfel de achizitii, nu va fi abrogat", se arata intr-un comunicat emis ieri de Executiv.

NECESAR. In ultima sedinta, membrii Guvernului au adoptat ordonanta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar si al contabilitatii publice, act normativ care prevedea, printre altele, ca institutiile publice vor avea dreptul sa achizitioneze mobilier si autoturisme pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului. Respectivul act abroga prevederile reglementate prin rectificarea bugetara. Explicatia data atunci: "necesitatea dotarii cu echipamente noi in special a spatiilor universitare, caminelor si cantinelor studentesti sau a centrelor de hematologie transfuzionala".

NU SEMNEZ! Ordonanta a trecut in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, la care premierul Calin Popescu Tariceanu a lipsit, fiind in concediu de odihna, si care a fost condusa de vicepremierul Gheorghe Pogea. Iar din partea Ministerului Finantelor Publice - initiatorul actului normativ - a fost prezent secretarul de stat Nicolae Ivan, in conditiile in care noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, nu isi preluase inca oficial atributiile de la predecesorul sau, aflat in concediu. Premierul Tariceanu a refuzat insa sa gireze ordonanta in forma adoptata.

×
Subiecte în articol: observator publice