x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil câştigat în instanţă

Copil câştigat în instanţă

de Diana Scarlat    |    21 Oct 2009   •   00:00
Copil câştigat în instanţă



Procesul lung pentru custodia copilului s-a terminat cu bine pentru manechinul Nelly Năstase, după multe luni de luptă cu justiţia. A apelat la cei mai buni avocaţi, a adus probe imbatabile în instanţă, şi totuşi a fost la un pas de a pierde custodia micuţului M.G., până la începutul acestei săptămâni, când justiţia austriacă i-a recunoscut drepturile.


Din vara anului 2005, procesul pentru custodia copilului s-a prelungit la infinit pentru manechinul Nelly Năstase, după divorţul de soţul său austriac. Aşa cum s-a întâmplat cu multe cazuri judecate în străinătate şi acesta părea a nu avea vreo şansă în favoarea mamei românce. Dar tribunalul din Austria a dat în cele din urmă o decizie definitivă şi irevocabilă în favoarea acesteia, după ce exista deja o sentinţă executorie dată de justiţia din România. "Tribunalul din România a recunoscut o sentinţă provizorie din Austria. M-am îmbolnăvit când am văzut că se întâmplă asta şi am avut foarte mult de suferit", spune Nelly Năstase.


PROBE LA DOSAR. Tatălui austriac i s-ar fi acordat custodia copilului, deşi acesta nu are domiciliu stabil nici în România, nici în Austria, deşi micuţul a stat de la naştere până în prezent lângă mamă, iar tatăl a plătit deja o amendă penală pentru agresiune asupra mamei şi mai are un proces pe rol pentru lovire şi abandon familial. Procesul nu s-a putut judeca în România, deşi Nelly Năstase a încercat pe toate căile să obţine acest drept, împreună cu unul dintre cei mai buni avocaţi din România, Nasty Vlădoiu, preşedintele Camerei de Comerţ România - Israel, care o poate reprezenta numai în ţară. În Austria părea să nu aibă nici o şansă, însă Nelly a găsit în cele din urmă un avocat foarte bun şi acolo, iar tribunalul s-a pronunţat în favoarea ei luni, după ce mai multe posturi de televiziune austriece s-au arătat interesate de caz.


LUPTA DIN ŢARĂ. Până la pronunţarea ultimei sentinţe a tribunalului austriac, Nelly Năstase a făcut în România o adevărată revoluţie: mitinguri de stradă, la care au venit şi alte victime ale proceselor de custodie judecate de tribunalele din străinătate, marşuri de protest, petiţii, iar recent a sprijinit activ organizarea balului de caritate pentru copii, care va avea loc astăzi la jotelul Intercontinental din Bucureşti, în cadrul campaniei "Stop abuzului sexual faţă de minori". Campania este susţinută de Asociaţia de Intervenţie Terapeutică în Criză, iar fondurile vor fi folosite pentru Centrul Rezidential "Inocenţa", a cărui construcţie a început la 8 octombrie 2009, în localitatea Potigrafu, din judeţul Prahova. Centrul este destinat victimelor abuzului şi violenţei domestice.

×
Subiecte în articol: observator