x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coşmarul s-a sfîrşit

Coşmarul s-a sfîrşit

05 Iul 2008   •   00:00

Fetiţa de 11 ani din Piatra-Neamţ, care a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul său, a reuşit ieri să facă întreruperea de sarcină în Marea Britanie şi se întoarce în ţară.

ÎNTRERUPERE DE SARCINĂ LA LONDRA
Fetiţa de 11 ani din Piatra-Neamţ, care a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul său, a reuşit ieri să facă întreruperea de sarcină în Marea Britanie şi se întoarce în ţară. După săptămîni de coşmar, plimbată între comisii şi spitale, în România, apoi de la o clinică la alta, în Anglia, copila a scăpat de sarcina nedorită şi nepotrivită la o vîrstă atît de fragedă. Minora a fost operată la un spital public din Londra, după ce a fost refuzată de clinica particulară “Marie Stopes”.

 
PRELUNGIREA AGONIEI. Deşi sarcina ajunsese deja la 22 de săptămîni, existînd riscul de a nu mai putea face întreruperea de sarcină, poliţiştii şi asistenţa medicală din Marea Britanie au cerut iniţial traduceri ale tuturor rezultatelor analizelor efectuate de fetiţă. S-a mai întîrziat astfel intervenţia chirurgicală cu alte cîteva zile, după ce familia micuţei a reuşit să ajungă la Londra. Apoi a intervenit o altă problemă, medicii neputînd face întreruperea de sarcină, pentru că fetiţa nu are vîrsta minimă legală pentru avort la o clinică particulară în Marea Britanie, adică 12 ani. În aceste cazuri este nevoie de o derogare de la autorităţi pentru a se face avort unei fete aflate sub vîrsta legală. Transportată de la clinica particulară la cea de stat, fetiţa a fost operată şi e în stare bună. (D. C.)

×
Subiecte în articol: observator