x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cosmonautul Dumitru Prunariu: Nu suntem singuri în Univers. 100%. Sunt absolut convins

Cosmonautul Dumitru Prunariu: Nu suntem singuri în Univers. 100%. Sunt absolut convins

de Redacția Jurnalul    |    01 Oct 2023   •   06:00
Cosmonautul Dumitru Prunariu: Nu suntem singuri în Univers. 100%. Sunt absolut convins
Sursa foto: FOTO: Intact Images/Karina Knapek

"Totul se bazează pe tehnologie și, dacă nu te axezi pe așa ceva și nu înțelegi așa ceva, nu înțelegi unde există nișe unde tu poți să progresezi și rămâi și mai în urmă. Nu suntem singuri în univers. 100%. Sunt absolut convins."

Potrivit DC News, Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, a declarat că "Faptul că au ajuns ființe și pe Pământ sau nu asta este a doua problemă. Este absurd să credem că suntem singurele ființe inteligente din univers și mai ales singurele ființe. 

Anumite entități, și văd că și Congresul American începe să prezinte public tot mai multe audiențe în această privință, anumite entități, probabil foarte inteligente din alte părți, se deplasează inclusiv în spațiul nostru terestru cu viteze extraordinare, schimbând direcția de deplasare radical, gândindu-ne că acolo ar trebui, în mod normal, cu tehnologia pe care o avem acum, să existe accelerații care omoară orice ființă umană. Ei bine, ei se deplasează așa. Probabil că stăpânesc câmpul gravitațional. Nu ni se spune chiar tot, nu ni se dă să înghițim atât de mult încât să ne înecăm.

Pe doi dintre sateliți, Europa și Ganymede, există de trei ori mai multă apă decât pe întregul glob terestru. Ei bine, acolo unde este apă, sunt condiții favorabile de dezvoltare a vieții. Desigur, nu ne așteptăm să fie ființe inteligente pe acești sateliți, dar ne așteptăm să găsim viață microbiană sau alte forme de viață", a declarat Dumitru Prunariu într-un interviu pentru Europa Liberă. 

×
Subiecte în articol: dumitru prunariu entitati univers