x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cresc pensiile

Cresc pensiile

de Diana Scarlat    |    30 Sep 2009   •   00:00

Mulţi dintre cei 5.517.900 de pensionari din România se bucură de Ziua Vârstnicilor de majorarea pensiilor. Pensiile cresc de mâine, 1 octombrie, potrivit angajamentelor luate de guvernanţi şi în conformitate cu legile în vigoare. Valoarea punctului de pensie creşte cu două procente, iar pensia minimă garantată ajunge la 350 de lei.



Punctul de pensie se majorează la 732,8 lei, după ce a mai crescut o dată în luna aprilie, de la 697,5 lei la 718,4 lei. Mai mult, cele mai mici pensii sunt de mâine de 350 de lei, însă pensionarii încadraţi în grupele I şi II de muncă nu benefciiază de majorări. Decizia guvernului a fost luată anul acesta, la sfârşitul lunii ianuarie, majorările făcându-se în două etape, la 1 aprilie şi la 1 octombrie.

CRIZA. Ultima etapă de majorare a pensiilor pentru persoanele care au fost în grupele I şi II de muncă va fi îngheţată până cel mai probabil în 2011, din cauza crizei financiare, conform declaraţiilor ministrului Muncii, Marian Sârbu. În 2010 vor fi îngheţate cheltuielile cu bunurile, serviciile şi pensiile, cu excepţia celor sociale şi unor transferuri.

×
Subiecte în articol: observator