x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxele locale cresc cu 16% în Capitală. Sorin Oprescu: Guvernul ne impune majorarea

Taxele locale cresc cu 16% în Capitală. Sorin Oprescu: Guvernul ne impune majorarea

29 Ian 2013   •   14:04
Taxele locale cresc cu 16% în Capitală. Sorin Oprescu: Guvernul ne impune majorarea
Sursa foto: Intact Images/Oana Pavelescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că Primăria Bucureşti este obligată să majoreze taxele, având în vedere că ordonanţa Guvernului nu îi dă posiblitatea să decidă, ci obligă la creşterea impozitelor.

"Oprescu nu s-a sucit. În decembrie, când s-a pus problema majorării taxelor, aveam un alt cadru legislativ. Atunci am spus 'nu achiesăm la aşa ceva'. Şi, în continuare, sunt împotriva măsurilor care duc la mărirea de taxe. Eu cred că în perioadă de criză creşterea taxelor nu sunt o soluţie. Însă ordonanţa guvernamentală nu ne permite să decidem noi. Nu Oprescu şi nici Consiliul General al Municipiului Bucureşti măresc aceste taxe", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Oprescu a spus că taxe locale stabilite prin hotărâri ale CGMB care rămân la nivelul anului 2012. Aceste taxe nu sunt prevăzute în HG 1309 şi nu intră sub incidenţa Ordonanţei nr.1 din 2013.










Primarul general a explicat că, deşi trei dintre cele şase sectoare nu au datorii şi, practic, nu s-ar încadra în prevederile ordonanţei ce stabileşte indexarea cu 16 procente a impozitelor, potrivit interpretărilor Ministerului de Finanţe, "Bucureştiul este tratat unitar".

Sectoarele cu datorii sunt 2, 4 şi 5, în timp ce 1, 3 şi 6 nu au datorii.

Dintre taxele ce ţin strict de municipalitate, singurele două care cresc sunt cea pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru suprafeţe cuprinse între 151 şi 250 metri pătraţi şi taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi. Aceste taxe vor creşte cu un leu, respectiv doi lei.

×