x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crima din Timişoara: Primele probe ale procurorilor arată că bărbatul de 65 de ani a fost ucis de tânăr

Crima din Timişoara: Primele probe ale procurorilor arată că bărbatul de 65 de ani a fost ucis de tânăr

02 Aug 2009   •   00:00

Probele strânse până acum de procurori arată că bărbatul al cărui cadavru a fost găsit tranşat în portbagajul unei maşini din faţa unui cămin studenţesc din Timişoara arată că acesta a fost ucis de tânărul de 20 de ani, student la Medicină, care era suspectat în acest caz alături de o fată.



Cadavrul tranşat al unui bărbat de 65 de ani a fost găsit, sâmbătă dimineaţă, în portbagajul unei maşini parcate în faţa unui cămin al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, principalii suspecţi în acest caz sunt doi studenţi ai acestei universităţi - un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea Haţeg, judeţul Hunedoara, şi o fată de aceeaşi vârstă, din Ineu, judeţul Arad. Sâmbătă după-amiază, tânărul a fost găsit cu venele tăiate. El şi-a tăiat venele în momentul în care poliţiştii au descins într-un apartament din Timişoara, având informaţii că acesta s-ar ascunde acolo. În prezent, tânărul, care a fost operat, este internat sub pază.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Sergiu Rus, poliţiştii au fost anunţaţi despre comiterea crimei de către portarul Căminului 2 Medicină, care a observat doi studenţi ce cărau nişte bagaje voluminoase din care curgea sânge.

"Portarul de la Căminul 2 Medicină a observat doi tineri care cărau nişte bagaje voluminoase, pe care le-au băgat în portbagajul unui autoturism Mercedes, parcat în faţa căminului. Apoi a observat nişte pete de sânge şi a sunat la poliţie. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au deschis portbagajul şi au descoperit, într-un bagaj, trunchiul unui bărbat, iar într-o pungă, picioarele acestuia", a spus Rus.

"Autopsia a stabilit ca şi cauză a decesului plăgi înjunghiate. Acestea au cauzat o hemoragie internă şi externă, ceea ce a dus la decesul victimei", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Sergiu Rus.

Conform acestuia, în camera de cămin unde ar fi fost ucis bărbatul poliţiştii au descoperit un cuţit cu lama de 17 centimetri pe care se aflau urme de sânge.

"În urma cercetării la faţa locului în una din camerele din căminul studenţesc a fost găsit, printre alte bunuri, un cuţit tip briceag cu lama în lungime de 17 centimetri, cu urme de culoare brun roşcată ce păreau a fi de sânge", a spus Rus.
Bărbatul ucis, de etnie romă, era din Timişoara, iar sâmbătă împlinea 65 de ani. El făcea parte din comitetul romilor care se ocupă de judecata ţigănească.

Tânăra, Carmen B., în vârstă de 20 de ani, studentă în anul al doilea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, s-a predat, duminică dimineaţă, poliţiştilor din complexul studenţesc din municipiu. Ea fusese dată în consemn la frontieră, iar datele sale fuseseră transmise tuturor Inspectoratelor de Poliţie din ţară.

"Fata este suspectată în cazul uciderii şi tranşării unui bărbat, în Căminul 2 de Medicină. S-a predat azi-dimineaţă (duminică-n.r.), în complexul studenţesc, şi a fost dusă la Parchet, unde în prezent este audiată", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Sergiu Rus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Pop, tânăra le-a povestit procurorilor că s-a plimbat toată noaptea pe străzile din Timişoara, pentru ca apoi să se predea poliţiştilor din complexul studenţesc.

"Fata le-a povestit procurorilor că s-a plimbat toată noaptea pe străzi şi dimineaţa s-a predat poliţiştilor din complexul studenţesc. A fost dusă la audieri, dar refuză să facă orice altă declaraţie", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.


UPDATE:
Părinţii tinerei, Emilia şi Pavel Bejan, au declarat presei că fata lor nu poate fi vinovată.
"Poliţia ne-a spus că s-a predat şi am cerut să o vedem. În niciun caz nu poate fi ea vinovată. O fată de 45 de kilograme nu poate omorî un om de 60 şi ceva de ani. Nu e vinovată. Nici fizic, nici psihic, o fată de 20 de ani, crescută într-o gospodărie de o familie modestă, nu poate tranşa un om", a spus Pavel Bejan.

Părinţii fetei ştiau că aceasta stă în gazdă şi nu îşi pot explica ce căuta în camera 52 a Căminului 2 Medicină.

"Fata noastră nu avea cameră la cămin. Ne-am şi mirat când am auzit la televizor. Ea stătea în gazdă", a spus Pavel Bejan.

Acesta crede că fata fusese sechestrată.
"Cred că prietenul acesta al ei a obligat-o să stea aici, la cămin. Ea avea gazdă în Timişoara. Despre băiatul acesta (Sergiu Florea - n.r.) nu ştiu decât ce am aflat acum, din presă. Ştiam că are prieten, dar nu în calitate de iubit. Carmen a fost un copil bun şi cuminte. Ne-a ajutat totdeauna în gospodărie, a făcut şcoală cu rezultate foarte bune, nu am avut niciodată probleme de disciplină cu ea. Niciodată. De aceea cred că în toată povestea asta a fost târâtă, obligată şi sechestrată, psihic şi fizic. Toată săptămâna de când venise la Timişoara la medic nu am mai putut lua legătura cu ea. Îi fusese luat telefonul, ne mai trimitea sms-uri de pe alt număr", a spus tatăl fetei.

Mama tinerei, Emilia Bejan, a plâns tot timpul şi a spus doar că fata sa îşi dorea să devină medic pentru a-i ajuta pe oameni.


UPDATE: Primele probe ale procurorilor arată că bărbatul de 65 de ani a fost ucis de tânăr
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Pop, a declarat, duminică după-amiază, că din probele de până acum reiese că bărbatul în vârstă de 65 de ani găsit tranşat a fost omorât de student cu 50 de lovituri de cuţit, în urma unei neînţelegeri legate de bani.

Mihaela Pop a spus că studenta implicată în acest caz susţine că nu ea l-a omorât pe bărbat, ci prietenul său, iar probele de până acum tind să confirme declaraţia acesteia.

"Pe fondul unor neînţelegeri intervenite între victimă şi inculpat cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestaţiile sexuale ale acesteia, inculpatul i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri de cuţit în zona toracelui. Din raportul medico-legal preliminar rezultă că sunt aproximativ 50 de plăgi lovite şi înjunghiate la nicelul toracelui şi al inimii", a declarat Mihaela Pop.

Potrivit acesteia, după ce victima a murit, cei doi suspecţi i-au tăiat victimei picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, apoi au transportat trupul ciopârţit al victimei la maşina acesteia, cu intenţia de a părăsi locul faptei şi a scăpa de cadavru prin incendiere. 
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator timisoara tigan student crima