x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM a avizat favorabil numirea judecătorului Ionuţ Matei în funcţia de vicepreşedinte al ICCJ

CSM a avizat favorabil numirea judecătorului Ionuţ Matei în funcţia de vicepreşedinte al ICCJ

11 Noi 2013   •   14:45
CSM a avizat favorabil numirea judecătorului Ionuţ Matei în funcţia de vicepreşedinte al ICCJ

Propunerea de numire a judecătorului Ionuț Matei în funcția de vicepreședinte al ÎCCJ a fost avizată favorabil, luni, de către secția de judecători a CSM, urmând ca această propunere să fie înaintantă președintelui Băsescu în vederea numirii.

Potrivit art. 53, alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, numirile în funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al ÎCCJ se fac pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani.

Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Printre obiectivele enumerate de Ionuţ Matei la interviul susținut la Consiliul Superior al Magistraturii se află pregătirea intrării în vigoare a noului Cod penal, unificarea jurisprudenţei şi judecarea dosarelor de mare corupţie într-un ritm rapid, scrie Agerpres.

×