x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului George Mărgărit

CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului George Mărgărit

14 Noi 2013   •   14:44
CSM  a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului George Mărgărit

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat joi reținerea și arestarea preventivă a lui George Mărgărit, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Solicitarea a fost formulată de Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, pentru infracțiuni aflate în competența acesteia.

"Secția pentru procurori a CSM a încuviințat — în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată — reținerea și arestarea preventivă a învinuitului Mărgărit George — procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Solicitarea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fost prezentată Secției pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de către Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, pentru infracțiuni aflate în competența acesteia", se arată într-un comunicat al CSM.

George Mărgărit, fost procuror DIICOT Buzău, este acuzat de abuz în serviciu.

DIICOT arăta într-un comunicat transmis săptămâna trecută că în 22 octombrie a transmis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție plângerea penală formulată în temeiul dispozițiilor Codului de procedură penală împotriva procurorului George Mărgărit sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

×