x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu mama la psiholog

Cu mama la psiholog

05 Dec 2008   •   00:00

Ai un copil hiperkinetic pe care nici o educatoare nu vrea să-l primească la grădiniţă, ai luat notă mică şi nu ştii cum să-ţi anunţi părinţii severi, prietenul te presează să faci sex, deşi nu eşti decât în clasa a VI-a, sau poate eşti un "tocilar" invizibil pe care nu-l observă nimeni în clasă. Puteţi scrie tot ce vreţi, fără să vă fie frică sau jenă, fie că sunteţi elevi, părinţi sau profesori, pe e-mail: scoala@jurnalul.ro sau la adresa Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D, etaj VIII, Sector 1, Bucureşti. Consilierii şcolari vor oferi soluţii pentru problemele voastre în pagina de Şcoală.

"Sunt educatoare şi mai mulţi părinţi mi se plâng că micuţii lor se îmbolnăvesc la grădiniţă. Nu de puţine ori m-am îmbolnăvit chiar eu, numai că, spre deosebire de copii, eu nu am stat acasă. Sunt părinţi cărora nu le pasă de disconfortul copiilor aduşi bolnavi la grădiniţă. Trec chiar şi peste recomandările asistentei medicale.
Ba, mai mult decât atât, când sunt sunaţi la serviciu pentru a li se spune că febra copilului a crescut la peste 38 de grade, nu se grăbesc să vină la grădiniţă. Cum pot să rezolv situaţia acestor părinţi?"
educatoare, Braşov

"Înţelegem nemulţumirea dumneavoastră, însă considerăm că nu trebuie să vă asumaţi în mod singular rezolvarea acestei probleme.
În aceste condiţii, recomandarea ar fi să stabiliţi un set de reguli clare şi ferme împreună cu conducerea şi personalul din cadrul respectivei unităţi de învăţământ. În plus, poate fi convocată o şedinţă cu părinţii, unde aceste lucruri vor fi argumentate într-o accentuată cheie raţională, întrucât este foarte posibil ca unii dintre părinţi să invoce diferite motive – lipsa timpului, absenţa unor persoane care să asigure supravegherea copilului bolnav acasă –, pentru a nu-şi asuma respectarea integrală a acestor reguli."
Birlez Amalia, profesor psihopedagog de la Centrul Municipiului Bucureşti de Asistenţă Psihopedagogică

×
Subiecte în articol: scoala