Ai un copil hiperkinetic pe care nici o educatoare nu vrea să-l primească la grădiniţă, ai luat o notă mică şi nu ştii cum să-ţi anunţi părinţii severi, prietenul te presează să faci sex, deşi nu eşti decât în clasa a VI-a, sau poate eşti un “tocilar” invizibil pe care nu-l observă nimeni în clasă.
Puteţi scrie tot ce vreţi, fără să vă fie frică sau jenă, fie că sunteţi elevi, părinţi sau profesori, pe e-mail: scoala@jurnalul.ro sau la adresa Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D, etaj VIII, Sector 1, Bucureşti. Consilierii şcolari vor oferi soluţii pentru problemele voastre în pagina de Şcoală.
“Sunt tatăl unui pitic de 2 ani şi 4 luni. L-am dat la o creşă de stat.
Problema mea este că în sala în care copiii îşi petrec o mare parte a zilei, conducerea instituţiei a achiziţionat şi instalat un televizor. Nu cred că televizorul face parte din programa şcolară pentru preşcolari. Pe cine trebuie să sesizez cu privire la problema mea?”
“Cercetătorii care s-au axat pe efectele televizorului asupra minţii umane sunt împărţiţi în două categorii. Sunt cei care afirmă că televizorul poate avea un impact pozitiv asupra copiilor, atâta vreme cât ceea ce se vizionează (conţinutul programelor) are valoare educativă, este corespunzător vârstei copilului şi se încadrează într-o limită bine stabilită de timp.
Pe de altă parte, sunt cei care au o atitudine mult mai fermă şi relatează, conform unor studii recente, că hiperactivitatea, deficitul de atenţie, problemele de comunicare, de învăţare şi cele oftalmologice sunt cauzate de privitul la televizor. Cele două categorii au însă o recomandare comună: până la vârsta de 2 ani, copiii să nu fie lăsaţi să privească la televizor, iar după această vârstă timpul alocat acestui lucru să se limiteze la maximum două ore pe zi.
O discuţie, plecată de la bazele parteneriatului instituţie de învăţământ-familie, cu personalul de îngrijire din creşa în care se află copilul dumneavoastră se impune ca necesară”.
Pistol Mădălina, profesor consilier, Grădiniţele nr. 251, nr. 252 şi nr. 52, Sector 1, Bucureşti.
DICŢIONARUL PĂRINŢILOR COOL*
Limbajul elevilor vă poate pune în dificultate chiar pe voi, părinţii. Din această rubrică veţi afla ce spune copilul vostru când nu-l înţelegeţi.
paraşutist = profitor, lipici, atârnător, personaj care aterizează inopinat la chefuri, care contribuie cu muştarul la grătarele colective.
Sursa: www.123urban.ro
* mişto, de gaşcă, k lumea :P
Citește pe Antena3.ro