x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum poate fi evitată criza de după pandemie

Cum poate fi evitată criza de după pandemie

de Ion Alexandru    |    05 Ian 2021   •   09:08
Cum poate fi evitată criza de după pandemie

Profesorul Dan Voiculescu scrie, pe blogul personal, că administrarea inteligentă a presiunii generate de Pandemie asupra economiei mondiale reprezintă una dintre principalele provocări ale anului care a început. Asta, deoarece peste jumătate din populația mondială trăiește pe credit, care tre trebui plătit. 

 

Analizând lucid cifrele macroeconomice, pare evident că următorii 2-3 ani sunt “amanetați”, subliniază Dan Voiculescu, acesta atrăgând atenșa că ne putem aștepta la o foarte intensă criză economică! “Fiecare cataclism economic aduce cu sine, cu precădere în zonele vulnerabile, dezastre sociale, umanitare și, uneori, chiar conflicte deschise! Pentru a preveni o astfel de evoluție, pentru evita < zona vulnerabilă > – în care s-a regăsit, din păcate, de atâtea ori – România are nevoie de o plasă economică de siguranță pe care trebuie deja să înceapă s-o construiască. Iar, ținând seama de resursele și necesitățile noastre imediate, această plasă de siguranță o pot constitui investițiile guvernamentale”, arată profesorul.

Conform lui Voiuculescu, trebuie încurajat inteligent un consum echilibrat pentru a susține dezvoltarea producției interne prin intermediul căreia se poate diminua semnificativ șomajul, reducând, astfel, presiunea asupra bugetului de stat. “Pe de altă parte, sunt vitale investițiile în infrastructură. La sfârșitul anului trecut, pornind de la modelul unui plan de anvergură internațională demarat de Polonia, apreciam că și România are potențialul și necesitatea de a dezvolta proiecte majore. Propuneam atunci dezvoltarea unui < hub > industrial în zona Dobrogea, unde, prin dezvoltarea semnificativă a infrastructurii navale, aeriene, rutiere și feroviare se poate construi o interfață comercială strategică între Europa și Asia”, adaugă Dan Voiculescu..

 

Alte soluții de traversare a crizei sunt dezvoltarea masivă a rețelei de autostrăzi, la proiecte strategice inovative în agricultură. Dan Voiculescu arată că planurile de amploare, investițiile semnificative în infrastructură vor asigura, pe lângă beneficiile economice directe, consolidarea încrederii națiunii noastre în propriul viitor.

 

 

Dan Voiculescu: “România, membru UE și partener strategic al SUA, este obligată să gândească, să proiecteze și să construiască major” 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu