x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum sunt testaţi la cap poliţiştii

Cum sunt testaţi la cap poliţiştii

de Maria Coman    |    04 Iun 2015   •   09:55
Cum sunt testaţi la cap poliţiştii
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Ministerul de Interne a efectuat, în ultimii trei ani, 7.213 testări psihologice pentru angajaţii din structurile proprii. 174 dintre poliţişti au picat probele.

Testele psihologice pe care trebuie să le treacă poliţiştii sunt diferite în funcţie de postul pe care aceştia îl ocupă. Sunt două categorii de teste, teste de inteligenţă şi teste de personalitate.

Pentru ocuparea funcţiilor de conducere, verificările sunt făcute de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, la Bucureşti. Testele respective sunt unele extrem de complexe şi pot avea până la 500 de întrebări.

Timpul mediu de rezolvare a întrebărilor este de 2-3 ore, dar există şi situaţii în care se pot prelungi şi la 10 ore.

Ele sunt repetitive şi verifică atenţia şi de asemenea, aptitudinile poliţiştilor. De exemplu, întrebarea 3 poate să fie “la vederea sângelui aveţi tendinţă de leşin”, după care alte 100 de întrebări diverse, iar apoi se revine cu o altă formulare „aţi leşinat vreodată la vederea sângelui?”.

Un alt set de întrebări trebuie rezolvat în anumite intervale de timp, 1 minut, 2 minute sau 5 minute. Pentru promovarea în funcţii, poliţiştii trebuie să treacă prin aceste testări. Dacă nu reuşesc să promoveze, se pot înscrie din nou, dar doar după minimum o jumătate de an.
 

×
Subiecte în articol: teste test testare politisti politia