x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum vor arăta viitoarele staţii de metrou din Bucureşti

Cum vor arăta viitoarele staţii de metrou din Bucureşti

de Iulia Barbu    |    17 Iul 2012   •   15:49
Cum vor arăta viitoarele staţii de metrou din Bucureşti

Tronsonul de metrou Parc Bazilescu - Lac Straulesti si-a primit saptamana trecuta constructorul. Astaldi a castigat licitatia pentru magistrala 4, in valoare de 714,73 milioane lei, bani de la bugetul de stat.

Lucrarile trebuie finalizate in termen de 30 luni, aici intrand extinderea retelei cu doua statii (Laminorului si Lac Straulesti), structura tunel (1,3 km), structura aferenta statiilor, un depou de metrou si un terminal multimodal.

Proiectul urmareste realizarea unui "sistem de transport integrat si neconcurential prin implementarea unor poli de schimb", pentru a stimula transportul public in comun, arata Metrorex. Astfel, va fi amenajat un nod intermodal in zona Lac Straulesti, cu o parcare si o autogara.

"Totodata, Metrorex pregateste si urmeaza sa elaboreze studiul de fezabilitate care vizeaza extinderea liniei 4 de metrou de la statia Gara de Nord la statia Gara Progresu, realizandu-se astfel o legatura directa de tip metrou intre nord-vestul si sudul capitalei", se mai arata in comunicat.

In luna martie Metrorex a anuntat ca a primit cinci oferte pentru constructia tronsonului Parc Bazilescu-Straulesti, din partea a doua companii si trei consortii, din Romania si strainatate.

×