x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O mie de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, distribuite în Ilfov

O mie de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, distribuite în Ilfov

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   22:45
O mie de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, distribuite în Ilfov

Consiliul Județean Ilfov a anunțat marți că începe distribuirea în format electronic a 1.000 de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini și pisici.

Potrivit unui comunicat al CJ Ilfov, pentru a intra în posesia unui cupon electronic de sterilizări gratuite, cetățenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009, să dețină un animal de rasă comună, câine ori pisică (maidanez) și să aibă domiciliul sau reședința în județul Ilfov.

„Fiecare cupon are un cod unic de identificare, în baza căruia cetățenii își programează animalele la sterilizat direct la clinică. Pentru a simplifica birocrația și pentru a preveni eventualele nereguli, totul se desfășoară în sistem Google Drive”, se arată în comunicat.

Cupoanele au o valabilitate de trei luni.

În 2022, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, a sterilizat gratuit peste 3.000 de animale de rasă comună, câini și pisici. Conform sursei citate, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege, iar amenda pentru neconformare ajunge până la 10.000 de lei.

„Noi avem campanii de sterilizări gratuite în fiecare zi de marți, facem turul localităților din Ilfov. De pildă, în martie, ajungem în localitățile Moara Vlăsiei și Afumați. Stabilim o locație, oamenii vin dimineața cu animalele lor, le recepționăm, apoi le transportăm la clinica Center of Hope din Găneasa, acolo unde sunt operate. Iar după-amiaza, revenim în localitate și le predăm. Însă, nu toți oamenii pot veni în aceste zile de campanie organizate de noi în fiecare marți. Drept urmare, am decis să venim suplimentar cu aceste cupoane în format electronic. Practic, le dăm tuturor posibilitatea să intre în legalitate și își sterilizeze gratuit animalul din curte, câinele sau pisica”, a declarat Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor.

Cupoanele vor fi distribuite începând de miercuri, 1 martie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sterilizări caini pisici