x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cupoanele de pensie ar putea fi trimise on-line

Cupoanele de pensie ar putea fi trimise on-line

28 Mar 2021   •   16:30
Cupoanele de pensie ar putea fi trimise on-line

Cupoanele de pensii ar putea fi trimise on-line la cererea beneficiarilor. Este ideea fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care a anunțat că va depune un amendament la legea pensiilor.

Violeta Alexandru a explicat pe Facebook că ideea i-a venit în urma unor discuții cu pensionarii care s-au plâns de faptul că poștașii nu le mai aduc talonul de pensie deoarece primesc pensia pe card.

„Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată”, a fost concluzia deputatului liberal.

De aceea, Violeta Alexandru propune ca, la cerere, cupoanele să fie trimise în format electronic.

„De exemplu, talonul de pensie s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic”, a precizat Violeta Alexandru.

×