x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis a semnat decretele pentru noii ambasadori în China și Etiopia: Cine reprezintă România la Beijing

Klaus Iohannis a semnat decretele pentru noii ambasadori în China și Etiopia: Cine reprezintă România la Beijing

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2023   •   16:00
Klaus Iohannis a semnat decretele pentru noii ambasadori în China și Etiopia: Cine reprezintă România la Beijing
Sursa foto: Facebook Natalia Intotero

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele privind acreditarea ambasadorilor extraordinari și plenipotențiari ai României în China și în Etiopia.

Dan-Horia Maxim a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Populară Chineză, cu reședința la Beijing. Acesta ocupa, din 2022, funcția de expert național detașat, responsabil pentru relațiile comerciale dintre Uniunea Europeană și regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Comerț. Anterior, din 2014 a fost șef al Secției comerț din cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană.

Iulia Pataki a fost acreditată ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reședința la Addis Abeba, și în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia. Potrivit MAE, ea a ocupat, în perioada 2012 – 2021, funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kenya, Burundi, Uganda, Ruanda și Tanzania, cu reședința la Nairobi. În exercitarea acestei funcții a fost reprezentant permanent al României la UNEP și UN-Habitat, precum și vicepreședintele Comitetului Reprezentanților Permanenți al UNEP, în perioada iulie 2013 – iunie 2015, președintele Comitetului Reprezentanților Permanenți al UNEP, în perioada iulie 2015 – iunie 2017, președintele Grupului de Lucru pe procedură la UNEA - Adunarea ONU de Mediu, președintele Grupului de Lucru pe buget și program de activitate al Consiliului de conducere al UN-Habitat, în 2017, și președintele Grupului de Lucru pe buget, program de activitate și probleme administrative al Consiliului Executiv al UN-Habitat (2019-2021). Anterior, în perioada ianuarie – iulie 2012, a fost consilier parlamentar, din partea UNDP Irak, în cadrul Parlamentului Republicii Irak.

În intervalul noiembrie 2010 – martie 2011, a fost specialist pe probleme de gen în cadrul Programului USAID „Acces la Justiție”/DTS Development and Training Services, implementat în Bagdad, Irak, iar în perioada mai - noiembrie 2010 a fost consilier superior în cadrul UNDP Somalia – Comisia Constituțională Independentă a Republicii Federale Somalia - Kenya și Djibouti. Vorbește limbile maghiară și engleză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ambasadori China etiopia