x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Neculăescu (MAE): Vrem stabilitate, dezvoltare economică şi securitate la graniţa noastră

Dan Neculăescu (MAE): Vrem stabilitate, dezvoltare economică şi securitate la graniţa noastră

28 Aug 2018   •   15:43
Dan Neculăescu (MAE): Vrem stabilitate, dezvoltare economică şi securitate la graniţa noastră

Secretarul de stat Dan Neculăescu din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a declarat, marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române că ţara noastră îşi doreşte "stabilitate, dezvoltare economică şi securitate" la graniţă. 

"Ne aflăm în faţa unor provocări şi riscuri în creştere, în faţa unor mutaţii semnificative în politica internaţională. Unii chiar vorbesc de schimbarea paradigmei în politica externă la nivel global. În ceea ce priveşte România şi Vecinătatea estică, daţi-mi voie să vă spun că eu consider că viziunea noastră strategică nu s-a schimbat şi nici nu trebuie să se schimbe", a afirmat el. 

Oficialul a vorbit despre situaţia de la Estul României. 

"Vrem în continuare apropierea de valorile europene şi euroatlantice a partenerilor noştri din Est. Asta este cert. Vrem stabilitate, dezvoltare economică şi securitate la graniţa noastră, care este inclusiv o graniţă UE şi NATO. Vrem să creştem rezilienţa societăţii noastre, dar şi pe cea a partenerilor noştri", a punctat el. 

Neculăescu a făcut referire la declaraţiile ministrului german de Externe, Heiko Maas, invitat al Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. 

"L-am auzit ieri pe ministrul de Externe al Germaniei care spunea că simte nevoia ca România să fie mai prezentă în dezbaterea europeană. Da, avem expertiză pe Est, deţinem o expertiză pe Est şi probabil, nu probabil, sigur suntem recunoscuţi pentru asta la nivelul UE şi NATO. Dar eu cred că trebuie şi mai multă expertiză în etapa următoare, având în vedere provocările pe care le avem în faţă în aria extinsă, dacă vreţi, a Mării Negre", a mai afirmat Neculăescu. 

Secretarul de stat în MAE a apreciat că "România trebuie să aducă mai mult, chiar mai mult, pe zona de Est atât în NATO, cât şi în UE, dar şi în specialul Parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Neculăescu