x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cardiologul Dan Tesloianu, acuzat că refolosea stimulatoare cardiace scoase din cadavre, rămâne în arest

Cardiologul Dan Tesloianu, acuzat că refolosea stimulatoare cardiace scoase din cadavre, rămâne în arest

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   22:00
Cardiologul Dan Tesloianu, acuzat că refolosea stimulatoare cardiace scoase din cadavre, rămâne în arest

Cardiologul Dan Tesloianu rămâne în arest, a decis Curtea de Apel București. Decizia este definitivă.

„În baza (...) admite contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București împotriva încheierii din data de 13.04.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București - Secția I Penală în dosarul nr. (...) Desființează în parte încheierea din data de 13.04.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București - Secția I Penal în dosarul (...) și, rejudecând (...) admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luate față de inculpatul Tesloianu Nicola Dan formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București”, se arată în sentința Curții de Apel București.

Arestul preventiv este prelungit pe o perioadă de 30 de zile, din 19 aprilie până pe 18 mai inclusiv.

Decizia este definitivă.

Medicul urma să fie cercetat în arest la domiciliu, în baza unei decizii a Tribunalului Bucureşti, contestată însă la Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Tesloianu a fost arestat preventiv în februarie pentru abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. Practic, cardiologul este acuzat că a refolosit 238 de stimulatoare cardiace sau defibrilatoare „extrase din cadavre sau a căror sursă de provenință nu se cunoaște”.

(sursa: Mediafax)

×