x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dascălii vor proteste stradale şi boicotarea tezelor unice

Dascălii vor proteste stradale şi boicotarea tezelor unice

21 Apr 2009   •   00:00

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar(SIP) Galaţi, afiliat la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Valeriu Diculescu, a anunţat astăzi că, în urma unui referendum intern, cadrele didactice au optat pentru declanşarea acţiunilor de miting şi boicotare a tezelor unice.



Liderul SIP a spus că referendumul a fost organizat pentru alegerea formei de protest care va fi adoptată în perioada imediat următoare, ca reacţie la faptul că promisiunile electorale nu mai sunt respectate de politicieni.

După finalizarea numărării tuturor opţiunilor membrilor SIP Galaţi în cadrul referendumului desfăşurat pentru desemnarea acţiunilor de protest împotriva Guvernului, s-a ajuns la concluzia că dascălii gălăţeni doresc demararea unor acţiuni de miting şi de boicot al tezelor unice. "Aceste date au fost trimise la Bucureşti, unde FEN, federaţia din care facem parte, va hotărî exact modalitatea în care se vor desfăşura acţiunile de protest. În fiecare judeţ s-a realizat un astfel de referendum în care membrii FEN şi-au exprimat opţiunile. Orice acţiune de protest se va realiza astfel doar cu acordul cadrelor didactice", a declarat Valeriu Diculescu, citat de Agerpres. Potrivit liderului SIP au fost chestionaţi în cadrul referendumului peste 5.000 de membri de sindicat.

Revendicările principale ale sindicatelor din învăţământ se referă la acordarea unui procent de 6% din PIB şi respectarea promisiunilor din 2008 privind majorarea salariilor din învăţământ. SIP este cel mai reprezentativ sindicat din învăţământul judeţului Galaţi, având peste 5.700 de membri şi este urmat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cu peste 1.600 de membri, Sindicatul Educaţia cu peste 400 de membri şi Sindicatul Spiru Haret, cu aproximativ 300 de membri.

×
Subiecte în articol: scoala