x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De astăzi, TVR funcţionează după o nouă ORGANIGRAMĂ. Ce prevede planul de reorganizare al Televiziunii Române

De astăzi, TVR funcţionează după o nouă ORGANIGRAMĂ. Ce prevede planul de reorganizare al Televiziunii Române

de Veronica Micu    |    01 Feb 2013   •   09:02
De astăzi, TVR funcţionează după o nouă ORGANIGRAMĂ. Ce prevede planul de reorganizare al Televiziunii Române
Sursa foto: Intact Images

Începând de astăzi, 1 februarie, noua organigramă a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) devine operaţională. Aceasta conţine "2.450 de locuri de muncă, cuprinzând şi un număr de 55 de cazuri sociale", se precizează într-un comunicat.

Hotărârea de suplimentare a numărului angajaţilor SRTv a fost adoptată cu 8 voturi "pentru" şi 5 "împotrivă", "fără a dezechilibra parametrii economici previzionaţi în Programul de redresare economică a SRTv aprobat prin Hotărârea CA nr. 110 din 2012".

Pe de altă parte, potrivit comunicatului TVR, "concedierea colectivă în urma selecţiei personalului din SRTv este una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate". "În privinţa angajaţilor care vor fi disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii", se mai spune în comunicat.

Procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Română a început pe 5 noiembrie 2012, cu selecţia, pe criterii profesionale, a celor care vor rămâne în noua structură a SRTv. La selecţie au participat toţi salariaţii instituţiei notificaţi în acest sens, cu excepţia situaţiilor prevăzute de legislaţia incidentă în materia concedierii colective.

La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi din cei 2.784 de angajaţi notificaţi, adică 92%.

TVR preciza că un număr de salariaţi nu au fost notificaţi şi, în consecinţă, nu au participat la selecţia de personal, fie din motive legale, strict determinate, fie din motive care decurg din logica noilor fluxuri de activitate, incluse în planul de restructurare aprobat prin Hotărârile Consiliului de Administraţie nr. 110/2012 şi 121/2012. Din această categorie fac parte, fără ca enumerarea să fie limitativă: salariaţii aflaţi în concediu de îngrijire copil; femeile însărcinate; salariaţii care au revenit din concediul de îngrijire copil şi se află în perioada de şase luni în care sunt protejaţi de lege, conform art. 44, lit. f) din CCM al SRTv în vigoare; salariaţii aflaţi în concediu fără plată; salariaţii detaşaţi la alte instituţii; salariaţii ale căror Contracte Individuale de Muncă au încetat până la sfârşitul anului 2012, în conformitate cu dispoziţiile art. 56 lit c) din Codul Muncii (pensionare pentru limită de vârstă).

Selecţia angajaţilor a presupus trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu -, care, în punctajul final, au contat cu ponderi de 50, 20 şi, respectiv, 30%.

TVR stabilise iniţial că după selecţia de personal în noua schemă organizaţională vor rămâne 2.395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate 872 de posturi.

×