x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la 1 noiembrie FORT suspendă cursele judeţene

De la 1 noiembrie FORT suspendă cursele judeţene

19 Oct 2009   •   00:00

Membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) vor suspenda de la 1 noiembrie cursele regulate judeţene şi interjudeţene, până la achitarea datoriilor de către Ministerul Transporturilor, şi nu mai primesc spre decontare, de luni, tichetele gratuite ale pensionarilor şi veteranilor.

"Aşa cum a stabilit la Bacău, Consiliul Naţional al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federaţia Patronală a Operatorilor Români de Transport anunţă că, începând cu data de 1 noiembrie 2009, toate cursele regulate judeţene şi interjudetene efectuate de transportatorii de persoane vor fi suspendate, până la achitarea datoriilor de către Ministerul Transporturilor", se arată într-un comunicat al FORT.

Totodată, membrii federaţiei care efectuează curse regulate judeţene şi interjudeţene nu vor mai primi spre decontare tichetele gratuite ale pensionarilor şi veteranilor, din cauză că acestea nu sunt acoperite de către Ministerul Finanţelor.

""Încă din luna iunie FORT a început discuţiile cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul Finanţelor, solicitând inclusiv compensarea acestor datorii într-o formulă care în mod cert avantaja bugetul de stat şi elimina în parte şi presiunea suportată de transportatori. Nu s-a obţinut nimic, iar statul, prin Ministerul Finanţelor, a refuzat nonşalant compensarea, trimiţând în faliment transportul rutier de persoane", se arată în comunicat.

Federaţia precizează că, deşi aceste fonduri au fost puse la dispoziţia Ministerului Transporturilor încă din luna ianuarie, ele au fost dirijate după "voia şi priceperea mai-marilor ministerului" către CFR, "sacul fără fund atât de necesar în ani electorali".

Datoriile statului faţă de transportatorii de persoane au ajuns la "câteva mii de miliarde lei vechi", aferenţi perioadei aprilie-septembrie 2009, iar aceştia nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor sau ratelor la leasing, potrivit sursei citate.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator