x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Joi se deschide parcarea subterană de la Universitate

Joi se deschide parcarea subterană de la Universitate

de Iulia Barbu    |    14 Noi 2012   •   17:01
Joi se deschide parcarea subterană de la Universitate

Sorin Oprescu, edilul Capitalei va deschide maine parcarea subterană de la Universitate, prima parcare construită în parteneriat public - privat din România.

Parcarea de la Universitate are trei niveluri și o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme și 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta are o intrare din strada Academiei, o ieșire lângă Muzeul de Istorie și încă o intrare "interschimbabilă" în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo se găsește și liftul pentru șoferii care folosesc parcarea.

Sorin Oprescu a precizat că în zona centrală a Capitalei, unde spațiul este limitat, vor fi construite în special parcări subterane. De asemenea, strategia vizează și construirea de parcări rezidențiale, între blocuri, dar și Park&ride, care înseamnă parchează și călătorește și au drept scop descurajarea traficului în centrul orașului.

Lucrările la parcarea de la Universitate au început în septembrie 2010, prin mutarea celor patru statui din piață în Parcul Izvor. Între noiembrie 2010 - iunie 2011 au fost demarate și finalizate lucrările arheologice. Lucrările de contrucție au început în iunie 2011. Cele patru statui au fost readuse înapoi în Piața Universității la începutul lunii mai a acestui an. 

×