x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De marţi se face cald

De marţi se face cald

de Anca Ardeleanu    |    05 Oct 2008   •   00:00

Astăzi, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara. De marţi, vremea se îndreaptă, iar temperaturile vor ajunge din nou la valori ridicate, precum cele de la mijlocul acestei săptămâni. 



Astăzi, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara. Va ploua puternic, în unele regiuni fiind aşteptate cantităţi de precipitaţii care vor putea depăşi 60 l/mp. La munte, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla cu putere. De marţi, vremea se îndreaptă, iar temperaturile vor ajunge din nou la valori ridicate, precum cele de la mijlocul acestei săptămâni. 

Starea vremii - 5 octombrie 2008

Comentariul specialistului

Scăderea termică va fi semnificativă la valorile din cursul zilei, când numai în Dobrogea mai sunt posibile valori de peste 17 grade. Va ploua pe arii extinse, iar la impactul sistemelor noroase cu zona montană, cantităţile de apă vor fi însemnate. La altitudini ce depăşesc 1.800 m altitudine, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În zilele următoare, aria ploilor se va deplasa spre est, zona afectată va fi în restrângere, iar intensitatea fenomenelor în diminuare.
  • meteorolog Doina Mărăşoiu

Temperaturi Maxime azi în ţară

Bacău    11°C
Baia Mare    12°C
Braşov    10°C
Cluj-Napoca    11°C
Constanţa    18°C
Craiova    13°C
Iaşi    14°C
Miercurea-Ciuc     7°C
Oradea    13°C
Sibiu    11°C
Timişoara    14°C


La munte

Azi (duminică):
Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp, îndeosebi în Meridionali şi Orientali. La peste 1.800 de metri altitudine, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
Mâine (luni):
Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în Orientali, unde local va mai ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. La peste 1.700 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Poimâine (marţi):
Cerul va prezenta înnorări temporare şi, îndeosebi ziua, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat.


Bucureşti

Azi (duminică):
Cerul va fi noros şi va ploua, cantităţile de apă vor fi însemnate. Maxima: 14°C; minima: 7°C
Mâine (luni):
Cerul va prezenta unele înnorări ziua, când vor fi condiţii de ploaie. Maxima: 17°C, iar minima: 5°C.
Poimâine (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 21°C, iar minima: 8°C.

×
Subiecte în articol: meteo