x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De Rusaliile catolice, Corlăţean este invitat la Sărbătoarea Anuală a Saşilor Transilvăneni, în Germania

De Rusaliile catolice, Corlăţean este invitat la Sărbătoarea Anuală a Saşilor Transilvăneni, în Germania

de Marina Constantinoiu    |    18 Mai 2013   •   14:31
De Rusaliile catolice, Corlăţean este invitat la Sărbătoarea Anuală a Saşilor Transilvăneni, în Germania
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va participa duminică, în calitate de invitat de onoare, la Sărbătoarea Anuală a Saşilor Transilvăneni, care va avea loc la Dinkelsbühl, în landul Bavaria din Germania. 

Şeful diplomaţiei române va susţine un discurs la festivităţile de la Dinkelsbühl şi va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului bavarez, Barbara Stamm, cu Bernd Fabritius, preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania, precum şi cu Peter Leber, preşedintele Asociaţiei federale a Şvabilor din Germania. La festivitate va participa şi va susţine o alocuţiune şi premierul landului Bavaria, Horst Seehofer.

Annual, de Rusalii
Sărbătoarea Anuală a Saşilor Transilvăneni are loc în fiecare an de Rusalii, precizează Ministerul de Externe, intr-un comunicat remis Jurnalului Naţional. Pe parcursul a trei zile sunt organizate expoziţii, evenimente literare, concerte, parada portului popular, lecturi în dialectul săsesc, mese rotunde şi dezbateri cu privire la teme istorice, toate menite a păstra identitatea şi cultura germanilor originari din România. Din 1951, acest eveniment are loc în oraşul Dinkelsbühl din landul Bavaria. Demnitari români au participat, pe parcursul anilor, la Sărbătoarea Anuală a Saşilor Transilvăneni, ca semn al aprecierii şi sprijinului pe care Guvernul României îl acordă minorităţii germane din România.

×