x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie de instanta - Prohibitia la sturioni continua

Decizie de instanta - Prohibitia la sturioni continua

de Alexandru Nastase    |    27 Feb 2007   •   00:00
Decizie de instanta - Prohibitia la sturioni continua

Ordinul de prohibitie la sturioni, instaurat pe zece ani in apele romanesti, continua. Curtea de Apel Bucuresti a respins in cursul saptamanii trecute cererea de suspendare a ordinului comun al Ministerului Agriculturii si Padurilor si Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, inaintata de mai multi producatori piscicoli autorizati. Acestia considerau ordinul ca nelegal si cereau suspendarea sa imediata, insa instanta a decis impotriva.

PREVEDERI. Ordinul prevede interzicerea pescuitului comercial al speciilor de sturioni, interzicerea comercializarii produselor si subproduselor obtinute de la sturionii capturati pe teritoriul Romaniei, interzicerea folosirii oricaror unelte sau echipamente de pescuit sturioni in zonele de pescuit din apele naturale romanesti, precum si obligatia redarii in mediul natural a exemplarelor de sturioni capturate accidental. Ucraina, Republica Moldova si Bulgaria nu au adoptat aceasta decizie.

ACUZATII. Anul trecut, Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a acuzat Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) ca nu a sanctionat firmele care depasesc cotele de pescuit pentru sturioni, favorizand astfel anumite "grupuri de interese" din Delta Dunarii. Echipa de control a propus, de asemenea, suspendarea ordinului prin care pescuitul de sturioni a fost interzis pe o perioada de zece ani, considerand ca ANPA nu indeplineste mai multe conditii necesare respectarii interdictiei.

×
Subiecte în articol: verde! sturioni