x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaratia lui Gigi Becali în faţa judecătorului

Declaratia lui Gigi Becali în faţa judecătorului

06 Apr 2009   •   00:00

"Doamna presedinte, jur in fata lui Dumnezeu si in fata dumneavoastras pe aceasta Biblie ca voi spune numai adevarul, adevarul pe care il stiu in acest caz. Sunt aici pentru ca sunt prea milos, iar un om ca mine nu se poate schimba. O sa va povestesc tot ce stiu si tot ce am facut. Am mers la bar, am lasat masina pornita afara, pentru ca era frig si am vrut sa fie caldura cand ma intorc. Am iesit dupa 10 minute afara si nu mi-am mai gasit masina. Am inceput sa rad. Am vorbit cu baietii si le-am spus ca mi-a disparut masina. Daca stiam ca se va ajunge aici, mai bine o lasam furata, decat sa stau 4 zile in puscarie ca vrea doamna procuror.

Baietii mi-au zis atunci sa gasim masina, sa-l sunam pe unul din tunari. A venit ala acolo si mi-a zis ca e nevinovat. Am zis "las-o naibii de masina" ca eram si obosit si am vrut sa dorm. Cum sa fac privare de libertate pt 60.000 de euro? Am vorbit cu Jean Piticu' si-mi zice: oamenii noi ii stim cand fura masini. Am de primit un Mercedes cu numere de Germania, dar nu pot sa-i dau in gat, pt ca-mi pierd marfa. Am vorbit cu infractorii si mi-au zis sa dau 20.000 de euro sa iau masina. Mai bine lasam masina furata decat sa dau 20.000 de euro, era o chestiune de onoare. L-am sunat pe Fane, Marcel si Catalin si le-am spus sa le dea banii oamenilor, sa ia masina si sa-i duca la politie. Eu nu stiu ce s-a intamplat cand ei au plecat sa recupereze masina.

Am facut juramantul pe ce am facut eu. Fane si Marcel sa vada calibrul glontului, daca s-a tras, al cui e, ca poate a tras hotul care nu e aici. Au fost 4 care mi-au furat masina si pe 3 dintre ei ii stiu. M-a sunat Fane sa-mi zica la un moment dat ca vor sa vorbeasca cu mine. Au inceput sa se jure. Infractorii stiau si Tatal Nostru. Unul dintre ei mi-a zis ca il suna nevasta, i-am raspuns si se auzea un copil care plangea. Mi s-a facut mila de el. M-am gandit ca nu pot sa-i dau pe mana politiei.

D-aia i-am si pus sa dea declaratii si sa-i filmez. Cand am aflat ca unul din ei are mandat, m-am gandit sa nu-i mai iert, pentru ca era infractor. Intre timp, a venit si masina, era cu numerele schimbate, cu numere de Germania. La un moment dat m-au intrebat cu ce pleaca de acolo, ca nu au nici un ban, le-am dat 500-500-500 de mii. Eu voiam sa le dau 3-4 milioane, dar astia din bar mi-au zis ca sunt nebun.

Dupa 2 saptamani de la eveniment, cand am fost la B1tv, mi-a zis unul sa-i dau 50.000 de euro, altfel va face plangere de privare de libertate. Nici prin gand nu mi-a trecut ca se va intampla asa ceva. Eu nici nu am vrut sa stau la discutie cu infractorul asta.

M-au intrigat si m-au durut multe afirmatii cu inculpatul Becali care, dupa cum zice doamna procuror este ca am privat de libertate pe cineva. Mai bine recunosteam o fapta pe care nu am facut-o si luam 5 ani de puscarie, decat sa stau nevinovat 29 de zile in inchisoare. Dumneavoastra (completul de judecata) sunteti 3 destepti care scoateti piatra din apa, iar eu sunt pericol public. Au fost sunati cei din familie, verii mei si li s-a spus ca vor veni multi simpatizanti la bucuresti, dar eu am spus NU. Daca ziceti ca sunt un pericol public, de ce toata lumea striga GIGI LIBER? Fac orice, dar stiu ca nu mint. Pentru asta am jurat sa spun numai adevarul.

Trebuie sa tineti cont ca eu nu am fost o persoana politica publica niciodata si in 2007 si in 2008 am fost ales al doilea om politic din Romania in cea mai mare ancheta sociologica din Romania. De ce sa-i fi sechestrat eu pe astia pentru a da declaratii? Care e logica? Cei 3 infractori trebuie sa aiba 30 de ani de puscarie si nu sa fie persoane vatamate, cum sustine doamna procuror. Pentru mine e clar ce e in Romania. Politica face aranjamente, procurorii nu stiu legea, dragostea mea e in judecatori".

gsp.ro


×
Subiecte în articol: observator masina