x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în valuri ale DIICOT: 11 kg de canabis oprit de la vânzare, cultură descoperită și 25 de reținuți!

Descinderi în valuri ale DIICOT: 11 kg de canabis oprit de la vânzare, cultură descoperită și 25 de reținuți!

07 Oct 2022   •   09:45
Descinderi în valuri ale DIICOT: 11 kg de canabis oprit de la vânzare, cultură descoperită și 25 de reținuți!
Sursa foto: Foto: observator.tv

Peste 80 de descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT au oprit de la vînzare peste 11 kilograme de canabis și alte produse cu efecte psihoactive, iar 25 de persoane au fost reținute.

În urma celor 82 de percheziții domiciliare - care au fost făcute, miercuri, în mai multe cauze privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii - , au fost descoperite două culturi de canabis (una indoor), mai multe plante de canabis, aproximativ 3 kilograme de muguri de canabis, diverse cantități de droguri de mare risc (MDMA, 4 CMC, MDMB - CHIMICA) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3 MMC, 3 CMC, EUTYLONE, 4 - CEC), cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, dispozitive tip grinder, o pușcă cu aer comprimat, precum și sumele de aproximativ 350.000 de lei și 18.000 de euro, a anunțat DIICOT.

De asemenea, procurorii DIICOT din Alba, Cluj și Galați și Sibiu au dispus măsura reținerii față de 25 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de alți 3 inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galați, BCCO Mureș, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Sibiu, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române. Acțiunile au beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În plus, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul SCCO Ilfov au prins în flagrant doi inculpați imediat după ce aceștia au ridicat de la o firmă de curierat un colet, expediat din Spania, care conținea, disimulată printre alimente, cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis. Cei doi inculpați au fost reținuți și urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: DIICOT