x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descoperirea incredibilă a unui bărbat: o vilă romană, „ascunsă” în spatele casei

Descoperirea incredibilă a unui bărbat: o vilă romană, „ascunsă” în spatele casei

19 Apr 2016   •   09:30
Descoperirea incredibilă a unui bărbat: o vilă romană, „ascunsă” în spatele casei

Un bărbat din Marea Britanie a făcut o descoperire fascinantă în curtea din spatele casei sale: o vilă romană veche, căzută în uitare acum aproximativ 1500 de ani.

Luke Irwin, din Wiltshire, întindea un cablu electric în hambar când a descoperit un mozaic. Imediat, a făcut o poză și a trimis-o mai departe, în încercarea de a obține mai multe informații:

„Am trimis poza reprezenților consiliului local și în 24 de ore au venit împreună cu o echipă de arheologi pentru a vedea ce am găsit.”

Specialiștii de la Muzeul Salisbury și Historic England au început să  excaveze cu grijă situl și au constatat că mozaicul făcea parte din pardoseala a ceea ce cândva a fost o clădire romană impozantă.

Potrivit independent.co.uk, descoperirea a fost catalogată drept una „fără egal în ultimii ani” de cei de la Historic England.

După 8 zile de săpături, arheologii au descoperit mai mult din vila „elaborată” și „extraordinar de bine conservată”, probabil una din cele mai mari și complexe din Marea Britanie.

Clădirea, construită cel mai probabil între 175 și 220, a fost cândva o casă impresionantă, cu trei etaje, care a aparținut unei familii de rang înalt și foarte bogate.

„Am descoperit numeroase obiecte și artefacte care demonstrează că în această vilă se trăia în lux.”, a afirmat Dr David Roberts, arheolog al Historic England.

Acesta a mai adăugat: „Situl nu a fost atins din momentul prăbușirii sale, acum 1400 de ani, și de aceea are o importanță majoră.”

×