x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 110 tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară în ultima săptămână

Peste 110 tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară în ultima săptămână

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   19:00
Peste 110 tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară în ultima săptămână

Comisarii Gărzii de Mediu au oprit, în ultima săptămână, la intrarea în țară transporturi de deșeuri care totalizează 118 tone.

În perioada 16-22 februarie, în punctele de trecere a frontierei Nădlac II, Stamora Moravița, Giurgiu și Borș II, comisarii Gărzii de Mediu au oprit la intrarea în țară a opt transporturi ilegale de deşeuri.

La Arad au fost respinse trei transporturi cu aproximativ 39 tone de deșeuri electrice și electrocasnice, biciclete, anvelope scoase din uz, etc. Autocamioanele proveneau din Germania, iar destinatarii erau din județele Prahova și Mehedinți.

La Timiș a fost respins un transport cu aproximativ 24 tone cu deșeuri de ambalaje din material plastic. Transportul a fost expediat din Kosovo și destinatarul era o societate din județul Mureș.

La Giurgiu au fost respinse trei transporturi cu aproximativ 50 tone de deșeuri de materiale plastice și deșeuri metalice. Ele proveneau din Grecia și Italia și destinația finală erau județele Mureș și Bihor.

În Bihor, a fost respins un transport cu 4,5 tone cu ajutoare umanitare, îîmbrăcăminte, încălțăminte, pături și mobilier second hand. Transportul era din Suedia, iar destinatarul din județul Mureș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deşeuri garda de mediu