x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deva: Aleşii, la DNA

Deva: Aleşii, la DNA

de Monalise Hihn    |    04 Apr 2009   •   00:00

Potrivit consilierului local Vasile Ţonea (PSD), atât primarul din Deva, cât şi consilierii locali din mandatul 2004-2008 sunt cercetaţi de DNA, în dosarul "Dealul Paiului".



"Eu sunt învinuit în dosar, la fel ca şi ceilalţi colegi, iar acuzaţia adusă mie a fost de stabilire cu intenţie a unui preţ mai mic decât cel normal al unui bun public aflat într-o tranzacţie comercială. Am atras atenţia atunci că preţul era mic, dar am votat pentru din bun simţ faţă de tinerii cărora trebuia să li se rezolve problema parcelelor de teren promise de primar. Tranzacţia a devenit cusută cu aţă albă mai ales după ce a avut loc licitaţia, când am fost informaţi că s-a vândut terenul cu 1,26 euro/mp fără TVA. Am fost citat săptămâna trecută la DNA. Mi s-a dat de înţeles că primarul Mircia Muntean nu a mers la audieri şi că va fi dus cu mandat, dacă nu se prezintă."

Dosarul "Dealul Paiului" este legat de vânzarea, în anul 2006, a unui teren de peste 12,2 hectare. Iniţial, Consiliul Local a dat acel teren, spre folosinţă gratuită, unor familii de tineri.

Ulterior, la propunerea primarului Muntean, terenul a fost scos la licitaţie pe motiv că Primăria Deva trebuia să cheltuiască 2 milioane de euro pentru utilităţi, urmând ca tinerilor să le fie dat teren în altă parte. Terenul a fost adjudecat de firma unor italieni pentru 1,26 de euro/mp, fără TVA, licitaţia începând de la 1,20 de euro. Hotărârea a fost votată de 16 dintre cei 19 consilieri locali, prezenţi la acea şedinţă. Ea a fost atacată în contencios administrativ de către Prefectură. În dosar sunt cercetate 27 de persoane.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, nu recunoaşte că este învinuit în acest dosar, dar declară că toţi aleşii locali ai PNL sunt chemaţi la DNA, Serviciul Teritorial Alba-Iulia.

×
Subiecte în articol: observator