„Există și condiții pentru un conflict armat, foarte multe condiții, dar nu se știe... Să sperăm că încă vor continua să vorbească diplomații, nu militarii”, a declarat marți ministrul Apărării.
Acesta spune că mai sunt șanse pentru o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului.
„Federația Rusă folosește diplomația și în scopul de a influența, de a manipula, pentru că în același timp se declară că se retrag forțe și că există aproape un calendar de retragere și se acționează și militar, dar există speranțe, în scurt timp va avea loc și un comitet NATO-Rusia”, a spus Dîncu.
Ministrul Apărării a precizat că nu se așteaptă la un flux mare de refugiați în cazul unui conflict armat.
„Ce s-a întâmplat în 2014, când a fost vorba de Crimeea, am așteptat un flux de refugiați să vină la noi, cei mai mulți s-au dus în zona nord, spre granița Poliniei, deci nici acum nu ne așteptăm la fluxuri majore, dar niciodată nu se știe...”, a adăugat Vasile Dîncu.
Întrebat dacă există șanse ca, în cazul unui conflict, acesta să ajungă, din graniță în graniță, până în România, ministrul Apărării a spus: „În acest moment nu există nicio prognoză în acest sens, deci eu cred că populația poate să stea liniștită. Sigur că în condițiile unui conflict în Ucraina toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru”.