x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directoare destituită, liceeni cu sute de absenţe şi 10 la purtare

Directoare destituită, liceeni cu sute de absenţe şi 10 la purtare

de Diana Scarlat    |    20 Ian 2010   •   00:00

Mai mulţi elevi ai Şcolii Centrale din Bucureşti au protestat ieri, timp de trei ore, cerând repunerea în funcţie a fostei directoare, pe care Inspectoratul Şcolar al Capitalei a demis-o în urmă cu o zi.



Noul director al Şcolii Centrale, Ramona Coman, a declarat că sunt multe probleme care trebuie rezolvate în unitatea de învăţământ a cărei conducere a preluat-o. Printre acestea, există litigii pe care unitatea de învăţământ le are cu vecinii, neînceperea unui program BEI şi, cel mai grav aspect, "elevi cu sute de absenţe care au 10 la purtare sau cu zeci de absenţe, care nu au primit nici măcar o mustrare, unii chiar cu situaţia încheiată la învăţătură, deşi semestrul nu s-a încheiat", a declarat actuala directoare.

HAOS LA SIMULARE
Protestul elevilor de la Şcoala Centrală s-a suprapus peste prima parte a probei de evaluare a competenţelor digitale pentru examenul de bacalaureat. "Unii profesori şi elevii s-au dovedit a fi preocupaţi de blocarea activităţii şcolii, în loc să ne concentrăm pe desfăşurarea în bune condiţii a orelor. În puţinul timp pe care l-am avut la dispoziţie de când am fost instalată, am constatat că în această şcoală sunt probleme", a declarat Ramona Coman, care consideră că la Şcoala Centrală "sunt foarte multe probleme de ascuns", iar elevii ar fi fost "agitaţi de profesori să iasă în stradă" chiar în ziua simulării.

Ea a precizat că a avut o întâlnire cu un grup de elevi cărora le-a explicat că a fost numită legal şi că intenţionează doar să rezolve problemele şcolii, printre care şi aceea privind reabilitarea clădirii, sistată la mijlocul anului 2009. Elevii au anunţat însă că vor relua protestul joi.

×
Subiecte în articol: scoala