x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA Alba si Constanta - Anul si rechizitoriul

DNA Alba si Constanta - Anul si rechizitoriul

de Violeta Fotache    |    07 Feb 2007   •   00:00

Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a constatat ca doua dintre serviciile teritoriale, cea din Alba-Iulia si cea din Constanta, au reusit performanta ca intr-un an sa intocmeasca un singur rechizitoriu de trimitere in judecata. Si acela cu un singur inculpat intr-un dosar de o complexitate redusa.

BILANT. Celelalte servicii si structura centrala au reusit insa in cursul anului trecut sa trimita in fata judecatorilor un numar de 360 de inculpati, prin intocmirea a 127 de rechizitorii, inregistran-du-se o crestere de 14% a numarului actelor de sesizare a instantelor, comparativ cu anul 2005. Daniel Morar a subliniat ca magistratii au derulat anchete complexe in cauze importante de coruptie politica, de coruptie legata de mari fraude in domeniul achizitiilor publice, al privatizarilor si concesionarilor de bunuri publice, de coruptie in administratie si in sistemul judiciar.

Au fost, de asemenea, trimisi in judecata sapte parlamentari, un vicepremier, doi secretari de stat, doi presedinti ai consiliilor judetene, doi primari ai unor municipii, indiferent de culoarea politica a acestora.

×
Subiecte în articol: observator