Procurorii DNA din Braşov l-au reţinut pe Florin Iordache, la data faptelor comisar-şef de poliţie în cadrul IPJ Braşov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (70 acte materiale).
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie 2011 - august 2013, în calitatea avută de comisar-şef de poliţie în cadrul IPJ Braşov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Florin Iordache nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că şi-a însuşit sumele de bani confiscate de la mai mulţi contravenienţi, ridicate în baza proceselor-verbale pe care le-a întocmit.
Concret, în conformitate cu atribuţiile de serviciu, Florin Iordache a avut la dispoziţie mai multe topuri de procese-verbale ridicate direct sau indirect de la Serviciul Logistic al IPJ Braşov.
De precizat este faptul că, până în perioada 2010 - 2011, nu a existat o evidenţă strictă a acestor procese-verbale la nivelul inspectoratului.
De asemenea, trebuia ca banii şi bunurile confiscate până la data de 1 iunie 2013 să fie predate, în termen de 48 de ore, la Camera de corpuri delicte din cadrul Serviciului Evidenţă Operativă şi Cazier Judiciar al IPJ Braşov.
După această dată, banii confiscaţi trebuie predaţi de poliţistul care întocmeşte procesul-verbal şi dispune confiscarea, direct către Trezorerie, în termen de 48 de ore, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare, pe baza unei delegaţii semnate de şeful inspectoratului de poliţie.
Cercetările efectuate în cauză au dus la identificarea unui număr de 70 procese-verbale de contravenţie întocmite de Florin Iordache, prin care s-a dispus şi confiscarea unor sume de bani care nu au fost predate conform procedurii expuse mai sus, având ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 21.764 lei.
Lui Florin Iordache i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, urmând a fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.