x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi poliţişti, cercetaţi în cazul accidentului lui Gheorghe Zamfir

Doi poliţişti, cercetaţi în cazul accidentului lui Gheorghe Zamfir

01 Sep 2008   •   00:00

Doi poliţişti de la Circulaţie sunt cercetaţi pentru modul în care au preluat evenimentul şi au coordonat intervenţia la locul accidentul în care a fost implicat, vineri, naistul Gheorghe Zamfir, a anunţat, luni, Poliţia Capitalei.



Poliţia Capitalei precizează că, în urma verificărilor făcute de Serviciul Inspecţie Internă la Brigada de Poliţie Rutieră (BPR), a fost dispusă declanşarea procedurii cercetării prealabile faţă de inspectorul principal Cristian Andrieş, şef de tură în dispeceratului BPR, pentrul modul în care a coordonat intervenţia la eveniment, şi faţă de agentul Cristian Joiţa, lucrător în dispeceratul BPR, pentru modul în care a preluat evenimentul şi în care a direcţionat echipa de cercetare la faţa locului.

''La finalizarea cercetărilor, faţă de cei doi lucrători urmează să fie dispuse măsuri în conformitate cu Statutul poliţistului'', menţionează Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, intervenţia la eveniment a fost întârziată de faptul că agentul Cristian Joiţa a încercat să găseacă o altă stradă, pentru că a înţeles că accidentul a avut loc pe strada Tisescu şi nu Disescu. După ce a căutat pe hartă şi nu a găsit strada Tisescu, acesta a aşteptat să primească informaţii de la echipajul de Poliţie care s-a deplasat la spital, în loc să trimită un echipaj direct la locul accidentului, ceea ce a întârziat intervenţia cu 40 de minute.

De asemenea, verificările făcute în acest caz au mai stabilit că Valentin Gherman, şoferul autoturismului implicat în accident, nu a sesizat Poliţia şi nici nu s-a prezentat la cea mai apropiată unitate de Poliţie pentru a declara evenimentul, deşi se afla în apropierea Secţiei 4 Poliţie.

Conducerea Poliţia Capitalei a dispus, duminică, o verificare internă în legătură cu modul în care au intervenit poliţiştii în cazul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir, după ce şoferul care l-a lovit pe artist a declarat că a aşteptat două ore fără ca un echipaj de poliţie să ajungă la faţa locului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, duminică dimineaţă s-a prezentat la Secţia 4 de Poliţia o persoană în vârstă de 45 de ani, posesor al unui autoturism marca Mercedes clasa E, înmatriculat în Franţa, care a declarat că el este autorul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir.

În urma acestor declaraţii, Poliţia Capitalei a început verificări în legătură cu modul în care au intervenit poliţiştii, a declarat comisarul Ciocan. Acesta a precizat că poliţiştii care au făcut reconstituirea vineri au declarat că au ajuns la locul accidentului în jurul orei 13.00.

Un echipaj de Poliţie şi şoferul care a produs accidentul în care a fost implicat Gheorghe Zamfir au mers, duminică după-amiază, pe strada Constantin Disescu să facă reconstituirea evenimentului.

"Duminică, s-a prezentat la Secţia 4 de Poliţie o persoană care a spus că a fost autorul accidentului în care a fost implicat Gheorghe Zamfir. Dosarul de accident va fi înaintat Biroului de cercetări penale din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere", a spus inspectorul principal Marius Maghiari, de la Brigada de Poliţie Rutieră, care a participat la reconstituire.

Acesta a explicat că, vineri, o grupă operativă s-a dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde se afla internat artistul, pentru a afla diagnosticul, după ce a fost sesizată de reprezentanţii unităţii medicale. Ulterior, poliţiştii s-au dus la locul accidentului, unde nu l-au mai găsit pe şoferul care a produs accidentul.

Valentin Gherman, şoferul implicat în accident, a mers, duminică, împreună cu poliţiştii, pentru a face reconstituirea, Acesta a spus că vineri, în timp ce conducea autoturismul dinspre Calea Griviţei spre strada Ioan Alexandru Cuza, i-a sărit în faţă un câine pechinez, din autoturismul artisului Gheorghe Zamfir. Potrivit lui Gherman, maşina pe care o conducea avea o viteză de rulare de unu, doi kilometri pe oră, astfel că a putut să frâneze în timp util pentru a evita căţelul.

"Apoi am crezut că mă lasă să plec, dar el (Gheorghe Zamfir - n.r.) a ieşit foarte precipitat din maşină şi s-a lovit de maşina mea. A căzut pe jos din picioare şi s-a lovit la cap, fără să sângereze. L-am luat în maşină pentru a-l duce până la scara blocului, dar între timp a sosit ambulanţa şi am insistat să se ducă la spital, deoarece el a refuzat acest lucru la început", a explicat Valentin Gherman.

Acesta a mai spus că imediat după producerea accidentului, un martor a sunat la 112 şi a chemat ambulanţa. Gherman susţine că a întrebat echipajul de salvare dacă să meargă şi el la spital cu Gheorghe Zamfir, care i-a spus să rămână la faţa locului pentru că urmează să vină Poliţia.

Bărbatul a adăugat că a aşteptat aproximativ două ore venirea unui echipaj de Poliţie, după care a plecat. Gherman a mai declarat că nu s-a prezentat la Poliţie deoarece şi-a imaginat că aceştia îl vor contacta telefonic, pentru că el şi-a lăsat datele de contact martorului aflat la locul accidentului.

"Am luat legătura cu martorul, care mi-a spus că numărul lui a rămas la 112 şi că ne cheamă dacă trebuie să mergem împreună, să dăm declaraţii. Nu am ştiut nici ce a declarat Gheorghe Zamfir. Am considerat că nu a fost un accident rutier", a declarat Gherman.

Potrivit acestuia, duminică dimineaţă a aflat de la ştiri că accidentul în care a fost implicat artistul Gheorghe Zamfir este cu autor necunoscut şi s-a dus la Secţia 4 pentru a declara accidentul.

Martorul a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a sunat la 112, unde mai întâi i-a fost făcută legătura cu Poliţia Rutieră şi a anunţat accidentul, iar apoi cu Serviciul de Ambulanţă.

Acesta a povestit că după ce Gheorghe Zamfir a parcat şi a ieşit din maşină, a deschis uşa din spate a autoturismului, moment în care a sărit căţelul artistului. Dinspre Calea Griviţei venea o maşină care a frânat pentru a evita căţelul. Între timp, un al doilea căţel a ieşit din maşină, moment în care Gheorghe Zamfir "s-a precipitat" şi a fost acroşat de maşină, a căzut pe spate şi s-a lovit la cap, în zona occipitală.

Potrivit Poliţiei Capitalei, vineri, în jurul orei 12.00, Gheorghe Zamfir s-a angajat în traversarea străzii Constantin Disescu, prin dreptul imobilului nr. 2, moment în care a fost surprins şi accidentat uşor de către un autoturism care circula dinspre Calea Griviţei spre strada A.I. Cuza. După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei fară încuviinţarea organelor de poliţie, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei de duminică.

Potrivit poliţiştilor de la Circulaţie, chiar dacă şoferul susţine că a aşteptat un timp venirea poliţiştilor, după care a plecat, la un accident cu vătămare corporală avea obligaţia să aştepte venirea poliţiştilor.

Gheorghe Zamfir este internat în Secţia de chirurgie a Spitalului de Urgenţă Floreasca. Surse medicale au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Zamfir nu are fracturi sau contuzii, starea sa fiind stabilă.
  • Mediafax

×