x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi români au fost răniți într-un accident din Bulgaria. Alte două persoane au murit

Doi români au fost răniți într-un accident din Bulgaria. Alte două persoane au murit

09 Aug 2022   •   10:36
Doi români au fost răniți într-un accident din Bulgaria. Alte două persoane au murit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că doi români au fost grav răniți în urma unui accident produs în Bulgaria. Alte două persoane, care nu au cetățenia română, au murit.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, a fost notificat cu privire la un accident rutier produs în data de 8 august, la ora 13.30, în Bulgaria, între localitățile Tsarichino și Kremena.

Potrivit autorităților române, în accident au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România. Conform datelor preliminare comunicate de autoritățile din Bulgaria, două persoane de cetățenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetățenie, au murit. În accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări, a adăugat MAE.

Reprezentanții Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităților din Bulgaria, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentații poliției și cu cei ai unității medicale din Bulgaria unde sunt spitalizați cei doi cetățeni români răniți. Din informațiile obținute de la reprezentanții spitalului, cele două victime se află în stare gravă, fiind internate la terapie intensivă și chirurgie.

De asemenea, MAE informează că autoritățile locale bulgare au deschis o anchetă.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului, a precizat MAE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident