x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în filmul românesc. A fost răpus de coronavirus

Doliu în filmul românesc. A fost răpus de coronavirus

05 Oct 2020   •   13:03
Doliu în filmul românesc. A fost răpus de coronavirus
Sursa foto: tvr.ro

Actorul și cascadorul Miron Murea a fost răpus de noul coronavirus. Colaboratorul lui Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 77 de ani, a luptat la Revoluție la Baricada de la Intercontinental și-n următoarele zile la Televiziune.

„A plecat dintre noi Murea Miron, care în 21 decembrie 1989 a luptat alături de noi la Baricada de la Intercontinental și-n următoarele zile la Televiziune. A fost cascador, actor, director de film. Face parte din cei ale căror titluri au fost publicate prin decret prezidențial în Monitorul Oficial, și care nu a mai apucat să-și primească titlu fiind blocat de revoluționari închipuiți ajunși cu concursul serviciilor la conducerea SSPR. Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

Portalul Revoluției

 

„Nu a reușit să fie alături de echipa #Caligula în seara proiecției de gală. Era în spital. I-am spus că îi dorim însănătoșire grabnică și că de abia așteptăm să ne vedem la premieră. Nu știam că va pleca pe alt drum. Speram să își revină...

Gândurile dumneavoastră despre ultima producție în care ați jucat au alt sens acum. Drum lin în lumină, Miron Murea! Rămas bun!”

- Casa de Producție TVR

 

Miron Murea a apărut în mai multe pelicule printrre care „Mihai Viteazul“, „Cu mâinile curate“, „Pentru patrie“, „Revanşa“, regizate de Sergiu Nicolaescu; „Burebista“ în regia Gheorghe Vitanidis; „Stejar, extremă urgenţă“, „Ecaterina Teodoroiu“, „Iancu Jianu, haiducul“, „Iancu Jianu, zapciul“ regizate de  Dinu Cocea sau „Racolarea“ (regia George Cornea).

De asemenea, după încheierea carierei de cascador, el a mai fost director de producţie la filme precum „Domnişoara Christina“ în regia lui  Viorel Sergovici sau „Azucena, îngerul de abanos“ regizat de Mircea Mureşan.

×