x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Dominic Fritz, pus în supermarket să aleagă între Dumnezeu sau virus

VIDEO: Dominic Fritz, pus în supermarket să aleagă între Dumnezeu sau virus

de Alice Petrescu    |    30 Mar 2021   •   12:25
VIDEO: Dominic Fritz, pus în supermarket să aleagă între Dumnezeu sau virus
Sursa foto: Hepta

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a fost pus într-un supermarket să aleagă între Dumnezeu sau virus:„cred că această întrebare este simbolul capcanei întinse pentru societatea noastră”. Protestele împotriva restricțiilor sunt incitări la ură și discriminare împotriva străinilor și împotriva cadrelor medicale, a spus acesta, marți, într-o conferință de presă.

Edilul Timișoarei se declară mâhnit că în „orașul deschiderii, al toleranței există niște antreprenori ai urii, care se folosesc de nemulțumirea reală a oamenilor pentru o altfel de agendă”: „cred că nu trebuie să avem nicio iluzie despre ce fel de agendă este. Această agendă nu are nicio legătură cu restricțiile, nicio legătură cu pandemia, este o agendă care se împotrivește modernizării orașelor și a țării noastre. Este o agendă care amenință tocmai libertatea și democrația pentru care oamenii au murit în Timișoara în 1989”.

Fritz susține că este absolut necesar ca întreaga societate și clasă politică să se dezică de acest „tip de incitări” care nu au legătură cu democrația sau cu libera exprimare: „mă aștept ca poliția să identifice organizatorii și persoanele care incită la ură”.

„Vreau să închei aceste remarci cu ceva ce mi s-a întâmplat acum câteva zile într-un supermarket, că și primarul mai merge la cumpărături. M-a abordat o femeie și m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus. I-am răspuns că cred în amândoi și mi-a spus că nu se poate, trebuie să aleg între Dumnezeu sau virus. Cred că această întrebare este simbolul capcanei întinse pentru societatea noastră. Se vrea să facem alegeri false între Dumnezeu și virus, între libertate și sănătate, între sănătate și economie, între români adevărați și străini. Toate aceste alegeri sunt false și toate aceste alegeri false au un singur scop: să ne dezbine și cred că nu trebuie să cădem în această capcană. Nu trebuie să ne lăsăm dezbinați, chiar dacă avem păreri diferite despre care este calea cea mai bună de a învinge acest virus, această pandemie”.

Sute de persoame au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în Timişoara față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. Oamenii au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți” și au mărșăluit de la Catedrala Mitropolitană prin centrul orașului și la sediul Poliției Timiș. De asemenea, protestatarii au mers și acasă la primarul Dominic Fritz unde au scandat „Demisia”. 

 

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz