x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosare penale pentru părinţii şi tutorii din Mehedinţi care au interzis accesul copiilor la şcoală

Dosare penale pentru părinţii şi tutorii din Mehedinţi care au interzis accesul copiilor la şcoală

de Agerpres    |    13 Mar 2014   •   17:24
Dosare penale pentru părinţii şi tutorii din Mehedinţi care au interzis accesul copiilor la şcoală

Reprezentanţii legali ai unor copii din municipiul Drobeta Turnu Severin sunt cercetaţi penal pentru că au împiedicat accesul acestora la învăţământul general obligatoriu, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Potrivit sursei citate, părinţii şi tutorii copiilor au refuzat să-i lase pe aceştia să urmeze cursurile gimnaziale, motivând că sunt plecaţi în străinătate sau sunt despărţiţi şi le este teamă că aceştia pot fi furaţi de celălalt părinte.

"Până la această dată, poliţiştii de proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică Drobeta Turnu Severin au întocmit deja un număr de cinci dosare penale. Cazurile vor fi înaintate instanţelor", a precizat Lohon.

Reprezentantul IPJ Mehedinţi a mai arătat că persoanele care nu au permis accesul minorilor la învăţământul obligatoriu pe parcursul anului şcolar 2013-2014 riscă, conform articolului 380 din Codul Penal, să fie condamnate de la 3 luni la un an închisoare sau amendă.  

×
Subiecte în articol: dosar penal copii scoala abandon scolar