x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul “Caltaboşul”

Dosarul “Caltaboşul”

19 Iun 2008   •   00:00
Dosarul “Caltaboşul”

Interceptările telefonice şi filajele reprezintă probele forte ale pro­curorilor anticorupţie în dosarul supranumit “Caltaboşul”

Interceptările telefonice şi filajele reprezintă probele forte ale pro­curorilor anticorupţie în dosarul supranumit “Caltaboşul”, caz în care au fost trimişi în judecată foştii mi­niştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş (foto) şi Ioan Avram Mu­re­şan. Re­chizitoriul prin care foştii dem­nitari au fost deferiţi Justiţiei are 97 de pa­gini, iar în acesta este re­dat şi dialogul dintre Ciorbă şi Mu­reşan în urma căruia a fost stabilită întîlnirea cu Remeş din Bucureşti, în­tîlnire care fi trebuit să garanteze cîş­tigarea mai multor licitaţii. Ulterior, rechizi­torilul arată mecanismul in­frac­ţional gîndit şi pus în prac­t­i­că de inculpa­tul Ioan Mureşan şi Gheorghe Ciorbă.

Potrivit actului de acuzare, Gheor­ghe Ciorbă va fi ju­decat pentru infracţiunea de cum­pă­rare de influenţă, Ioan Mu­re­şan, pentru complicitate la infracţiunea de cum­pă­ra­re de influenţă, iar Decebal Traian Remeş, pentru trafic de in­fluenţă. Procurorul de caz a solici­tat instanţei să dispună confiscarea su­melor de 15.000 de euro şi 1.500 de lei de la Remeş, susţinînd că aceşti bani ar fi produsul infracţiunilor de co­rupţie comise de acesta. Rechizi­toriul dezvăluie şi faptul că anchetatorii au pus deja sechestru pe casa fostului ministru Remeş din Baia Mare.

×
Subiecte în articol: observator