x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Nikos Koudounis: Nu știu de ce România nu e în lockdown

Dr. Nikos Koudounis: Nu știu de ce România nu e în lockdown

19 Oct 2021   •   17:32
Dr. Nikos Koudounis: Nu știu de ce România nu e în lockdown
Sursa foto: sursa: facebook

Medicul grec Nikos Koudounis se întreabă de ce România nu e în lockdown general: „Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri”. „A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecție mare nu e o soluție” - spune dr. Adrian Marinescu.

Medicul grec Nikos Koudounis a vorbit la Aleph News despre situația epidemiologică din România.

„Nu știu de ce nu există un lockdown general”, a spus el.

„Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri. Nu știu cum de țara voastră nu este în lockdown general. Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri. Trebuie luate măsuri drastice dacă guvernul nu vrea să facă un lockdown general. Aceste măsuri drastice trebuie să înceapă de la cadrele medicale. Toate asistentele, toți doctorii care nu sunt vaccinați trebuie dați afară. Acum țara are nevoie de luptători, de doctori de război. Dacă nu se ia această măsură, focarele de infecție vor fi în spitale”, a spus medicul.

La rândul său, dr. Adrian Marinescu a afirmat că până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele.

„Trebuie să salutăm că avem un trend ascendent care are loc pe partea de vaccinare, dar rezultatele nu se vor vedea imediat. A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecție mare nu e o soluție. Până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele. Ne așteptăm ca la începutul lui noiembrie să înceapă o curbă descendentă, dar nu se va întâmp-la peste noapte și vom avea aceeși presiune asupra sectorului medical”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Aleph News.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu