x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragnea îî invită pe chinezi să investească în agricultura românească

Dragnea îî invită pe chinezi să investească în agricultura românească

22 Mar 2014   •   15:16
 Dragnea îî invită pe chinezi să investească în agricultura românească

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut reprezentanţilor celei mai importante Asociaţii agricole chineze să investească în România pentru că pământul este 'curat şi sănătos' şi i-a invitat să guste roşii româneşti când ajung în ţară.

'Ştim că pământul din România este curat, sănătos (..). O roşie care e crescută în România este mai gustoasă decât orice roşie crescută oriunde în lume. Şi cel mai bun test, cel mai bun argument pentru a convinge orice firmă străină să investească în agricultura din România, să investească pentru a produce alimente, este să guste o roşie. Eu am făcut asta de multe ori de-a lungul anilor cu toate delegaţiile străine care veneau la mine în Teleorman şi nu a existat cineva care să nu constate acest lucru', a spus Dragnea la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei chineze pentru dezvoltare agricolă în străinătate.

Liviu Dragnea i-a invitat pe chinezi în România, să facă diferenţa între produsele româneşti şi cele similare din alte ţări: 'Când ei vor veni la vară, o să le pun pe masă o roşie românească şi şapte, opt roşii din alte ţări, un ardei românesc, un castravete, chiar şi fructe, ca să vadă ce poate să producă pământul ăsta bogat pe care-l avem în ţară'.

Asociaţia chineză pentru dezvoltare agricolă în străinătate a semnat un memorandum de colaborare cu o firmă privată din România, în prezenţa vicepremierului Dragnea.

'Au stabilit ca un corespondent al lor în România cu care au semnat un acord să fie punctul lor de contact care să le faciliteze accesul la informaţii, la oportunităţi de investiţii în România. (...) Ei vor să investească în silozuri, în capacităţi de producţie şi de procesare a produselor agricole. Se interesează foarte serios de industria alimentară', a explicat Dragnea.

Firmele care fac parte din Asociaţia chineză pentru dezvoltare agricolă au un număr total de angajaţi de circa 500.000 şi gestionează în China şi în străinătate aproximativ 500.000 de hectare de teren agricol. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: liviu dragnea investitii agricultura