x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragnea: Ministrul Transporturilor a informat că a demarat verificări la autostrada Sibiu-Orăştie; i-am cerut să prezinte public situaţia

Dragnea: Ministrul Transporturilor a informat că a demarat verificări la autostrada Sibiu-Orăştie; i-am cerut să prezinte public situaţia

26 Oct 2015   •   15:35
Dragnea: Ministrul Transporturilor a informat că a demarat verificări la autostrada Sibiu-Orăştie; i-am cerut să prezinte public situaţia

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a informat în cadrul şedinţei conducerii PSD că a cerut corpului de control să demareze verificări privind autostrada Sibiu-Orăştie, precizând că reparaţiile în acest caz vor fi suportate de antreprenorul general al lucrării, a declarat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul Biroului Permanent Naţional al partidului.

"Domnul Iulian Matache ne-a prezentat o scurtă informare despre situaţia de la autostrada Sibiu-Orăştie, unde, ştiţi, s-au reluat lucrările pe un tronson, pe 200 de metri. Ne-a spus că acolo a fost un complex de erori care a plecat din 2007-2008 de la studiul de fezabilitate, care nu a ţinut cont de toate realităţile din teren, greşeli de proiectare care au continuat, greşelile din studiul de fezabilitate, o greşeală a constructorului. Ne-a mai informat, de asemenea, că a dispus o anchetă, o verificare, din partea Corpului de control al ministrului", a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că i-a solicitat ministrului Transporturilor ca în zilele următoare, cât de curând, după ce va avea rezultatul verificărilor corpului de control, să organizeze o conferinţă de presă pentru a explica public cauzele care au dus la această situaţie, "starea de fapt şi ce măsuri a luat şi va lua în continuare".

"Ne-a informat că reparaţia la autostradă o suportă tot antreprenorul general. I-am zis că detaliile tehnice nu trebuie să fie spuse în BPN. Eu am cerut această informare pentru că era un subiect de interes public", a explicat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, ministrul Transporturilor a făcut o scurtă informare şi cu privire la situaţia privind mentenanţa aeronavelor companiei TAROM. Dragnea i-a solicitat în acest context ministrului să se asigure că "interesul statului român este protejat".

"În al doilea rând, i-am cerut să se îngrijească ca în interiorul companiei TAROM să nu permită influenţă politică. Al treilea lucru pe care i l-am cerut - să găsească toate mijloacele legale prin care la solicitarea conducerii de acolo să acorde sprijin pentru ca acea companie să nu ajungă într-o situaţie pe care nu ne-o dorim cu toţii. Sunt foarte multe informaţii care vin din această zonă şi legate de mentenanţă şi legate de mai multe sau mai puţine nemulţumiri în rândul personalului de acolo, despre starea aeronavelor", a declarat preşedintele PSD.

Dragnea a adăugat că ministrul Matache a precizat că situaţia la TAROM a fost influenţată şi de câteva cauze subiective, legate de lipsa de stabilitate la nivelul consiliului de administraţie, care datează din perioada 2013.

"Ne-a explicat, de asemenea, că au fost câteva cauze subiective care nu sunt din vina conducerii actuale, ci pentru faptul că în 2013, dacă nu greşesc, ministrul Transporturilor de atunci sau unul dintre cei care era ministru la vremea aceea, mi se pare că doamna Mănescu, dacă nu greşesc, a demis Consiliul de Administraţie, aşa ne-a spus domnul Matache. După care s-a mers cu consilii de administraţie provizorii. Nu s-au putut lua decizii importante aproape un an de zile. Zilele trecute membrii CA-ului au câştigat procesul intentat TAROM şi acum trebuie să primească cred că 270 de mii de euro, dacă nu greşesc suma, şi să fie şi repuşi în funcţie. I-am spus că şi pe acest subiect să aibă o comunicare foarte clară şi să prezinte într-o conferinţă de presă toată această situaţie", a punctat preşedintele PSD.

El a mai informat că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat în cadrul Biroului Permanent Naţional principalele elemente legate de adoptarea de către Guvern a rectificării bugetare.

"L-am rugat şi pe domnul Teodorovici să explice mai pe larg, într-o conferinţă de presă, care sunt efectele pozitive ale acestei rectificări, pentru că sunt efecte pozitive", a completat liderul PSD.

×
Subiecte în articol: autostrada sibiu-orastie