x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragobetele, la Muzeul Satului

Dragobetele, la Muzeul Satului

de Daniela Cârlea Şontică    |    18 Feb 2010   •   00:00

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" îşi deschide porţile duminică, 21 februarie, pentru a primi un pic mai devreme Dragobetele.



"De Dragobete, fetele şi băieţii se întâlnesc pentru ca iubirea lor să dureze tot anul"
Dr Doina Işfănoni, director ştiinţific Muzeul Satului

Toţi iubitorii de tradiţie care vor ajunge la muzeu vor avea ocazia, începând cu ora 11:00 şi până seara târziu, să asculte muzică, să privească dansuri în interpretarea unor artişti şi ansambluri folclorice din toată ţara, să vadă pe viu unele meşteşuguri, să se bucure de rodul mâinilor pricepute ale meşterilor populari care vor veni cu produsele lor pe uliţele de la Şosea. Actorii Teatrului Masca vor delecta spectatorii cu momente special pregătite. Câştigătorii concursului "Cea mai frumoasă poezie de dragoste" vor primi premii de la Jurnalul Naţional şi de la societatea Sonimpex Serv Com.

SURPRIZE PENTRU VIZITATORI
Sărbătoarea românească a dragostei la Muzeul Satului are mai multe surprize pentru cei care îi vor trece pragul şi sunteţi aşteptaţi cu mic cu mare să le descoperiţi. Puteţi rezista tentaţiei de a nu gusta cozonac, plăcinte şi turtă dulce? Şi pentru că Dragobetele este Cap de Primăvară, artiştii populari vor aduce şi cele mai frumoase mărţişoare lucrate de ei toată iarna.

×
Subiecte în articol: observator